De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare
(Abilități, Mișcare & Împușcare)
(Critical Hit)
Linia 96: Linia 96:
 
===== Critical Hit =====
 
===== Critical Hit =====
  
There is a small chance that any shot will hit critically, inflicting 25% more damage than usual. The damage shown for a critical hit during the round animation is coloured yellow, in contrast to a regular hit shown in red.
+
Există o șansă mică ca oricare dintre loviturile tale sau fie critică, cauzând cu 25% mai multe daune. Daunele critice sunt afișate cu galben în timpul rundelor, cele normale fiind afișate cu roșu.
  
 
=== Victory Condition ===
 
=== Victory Condition ===

Versiunea de la data 15 noiembrie 2014 15:24

Bun venit la ecranul de start al celei mai noi caracteristici, Aventuri! Aventurile sunt bătălii multiplayer jucate pe o hartă izometrică!Spre deosebire de bătăliile la fort, acest mod de joc este mai diversificat și modul de joc este mult mai variat descât mutări și împuscături în fiecare rundă. Începătorii și veteranii vor aprecia împreună grafica “3D”. Înainte de a te aventura în prima partidă, acest ghid vâ prezintă elementele de bază ale aventurilor.

Pentru început, aveți aici un scurt rezumat: aventurile sunt organizate într-o serie de runde. În fiecare rundă, fiecare jucător are posibilitatea de a folosi o abilitate, de a se deplasa, a vindeca, împusca sau bloca un adversar. Abilitățile vor consuma unul sau ambele puncte de rezistență, limitând numărul de acțiuni dintr-o rundă. În funcție de modul de joc, jucătorii vor lupta pentru a îndeplini o condiție de victorie într-un număr limitat de runde.

Cum începi

Există două moduri în care te poți alătura unei aventuri: prin lista de asteptare sau jocuri personalizate. Pentru a întra în lista de asteptare, alege o hartă din meniu și apasă butonul pentru lista de asteptare. Când numărul necesar de jucător va fi adunat vei fi plasat automat în sala de așteptare și anunțat printr-o notificare.

Când jucătorii sunt grupați în sala de așteptare, fiecare jucător primeste un scor. Dacă există jucători suficienți în asteptare, jucătorii cu scoruri diferite nu vor fi plasați în aceeași sală de așteptare. Momentan, scorul este similar cu nivelul jucatorului, dar în viitor se vor lua în calcul și statisticile personale. În alte cuvinte, victoria sau înfrângerea nu vor afecta scorul tău.

Sala de așteptare

Sala de așteptare indică ambele echipe și îți permite să te pregătești pentru partidă. Dacă nu ai echipată o armă de fort, un indicator 'fără armă' este plasat langă numele tău de jucător. În partea de sus a ferestrei, vei vedea 3 căsute denumite "abilitățile tale". Apasă pe fiecare căsută și alege o abilitate pe care să o poți folosi în joc. După deschiderea meniului plasează cursorul pe care dintre rânduri pentru a putea vedea o descriete detaliată a abilităților. Dacă intri într-un joc personalizat nu uita să apeși pe "Sunt pregătit"; în jocurile de potrivire, un contor de auto-start va controla începerea partidei.

Notă: dacă un jucător părăsește sala de așteptare, fereastra se va inchide automat și toți jucătorii vor fi întorși în ecranul de start. Tine minte că mai există și alți jucători deci nu părăsii jocul fara rost!

Harta

Adventures Field.png

Similar bătăliilor la fort, harta este împărțită în pătrate mici denumite sectoare, care pot acomoda un singur jucător. Deși nu există un număr fix de sectoare pentru mișcare, există totuși anumite zone umbrite pe hartă, cu diverse roluri:

 • Zonele normale nu sunt umbrite; pot merge și împusca prin ele cât timp nu sunt blocate de clădiri sau alte obstacole.
 • Zona de pornire pentru echipa ta este marcată cu verde.
 • Zona de pornire pentru echipa adversa este marcată cu gri.
Banca; un obiectiv neutru, necapturat.

În modurile de joc unde anumite teritorii sau obiective pot fi capturate, există trei tipuri de zone:

 • Necapturate, zone neutre marcate cu alb
 • Zone capturate și deținute de clanul Dalton sunt marcate cu rosu.
 • Zone capturate și deținute de clanul Cook sunt marcate cu albastru.

Tehnica de bază

Așa cum a fost menționat anterior, aventurile sunt organizate într-o serie de runde consecutive. Fiecare rundă durează sub treizeci de secunde, lasând timp jucătorilor să își alegea abilitățile în functie de punctele de rezistență. Când cronomentru rundei atinge zero, acțiunile din rundă vor fi animate și runda următoare începe.

Rezistența & Ordinea evenimentelor

The abilities bar after the walk ability has been used, leaving one stamina point free.

Fiecare jucător are 2 puncte de rezistență în fiecare rundă. Acestea se resetează la începutul fiecărei runde, și nu se reportează în următoarele runde. Abilitățile consumă unul sau ambele puncte de rezistență, putând utiliza astfel două abilități pe 1 punct sau una singură de 2 puncte. Dacă anulezi o abilitate vei primi înapoi punctele de rezistență asociate.

Fiecare echipă execută pe rând fiecare abilitate, în ordinea în care au fost programate. De exemplu, dacă un jucător din echipa Dalton mută si apoi împuscă înaintea unui jucător din echipa Cook care utilizează vindecarea zonală, aceste abilități vor fi executate în această ordine: mută, vindecare zonală, împușcare. Acest tipar funcționează chiar dacă numărul de abilități utilizate de fiecare echipă este inegal, în asa fel încât abilitățile rămase echipei care a programat mai multe vor fi executate imediat după ce cealaltă echipă termină comenzile ei.

The ongoing round timeline, before opponents' abilities are revealed.

Abilități, Mișcare & Împușcare

În partea de jos a ecranului de aventuri vei vedea între două și cinci abilități, în funcție de ceea ce ți-ai ales în sala de așteptare. Acestea vor include mereu mută, atac și alte trei abilități alese de tine. Ai grijă în ce direcție tragi -- poți nimeri un coechipier!

Ability Walk.jpg Pentru a muta, apasă pe pictogramă, apoi pe unul dintre câmpurile din zona marcată în jurul tău. Te vei deplasa acolo la următoarea acțiune!

[Rezistență: 1]

Ability Shoot.jpg Pentru a ataca, apasă pe pictogramă, apoi pe inamicul de pe hartă. Vei trage în direcția lui la următoarea acțiune!

[Rezistență: 1]

Abilități optionale
Ability Heal.jpg Vindecare: Vindecă ținta ta cu 5% din viața maximă a sa.

[Rezistență: 1; Perioada de așteptare: 3; Distanță: 5]

Ability Areaheal.jpg Vindecare zonală: Vindecă persoanele din zonă cu 10% din viața pierdută.

[Rezistență: 1; Perioada de așteptare: 5; Distanță: 5]

Ability Quickshot.jpg Rafală dublă: trage de două ori cu daună 75%.

[Rezistență: 1;Perioada de așteptare: 3]

Ability Inspire.jpg Inspirație: mărește daunele celor din jur cu 5%.

[Rezistența: 1;Perioada de așteptare: 1;Distanță: 5]

Ability Barrel.jpg Butoaie: așează cinci butoaie în direcția dorită care parează un atac și blochează deplasarea.
 [Rezistență: 1;Timp de așteptare 3;Durată 1]
Ability Eagle.jpg Ochi de vultur: următoarul tău atac va avea o precizie mai mare cu 50% și o sansa de 20% de daună critică.
[Rezistență: 1;Timp de așteptare: 3;Durată: 1]
Ability Snake.jpg Mușcătura de șarpe: trage o rafală normală și reduce cu 10% viața țintei în următoarele trei runde.
 [Rezistență: 1;Timp de așteptare: 3;Durată: 3]
Ability Snare.jpg Cursa: este o sansă de 50% pentru ca ținta ta să fie țintuită și să nu poată muta toată runda. [Rezistență: 1; Timp de așteptare: 5; Durată: 1;Distanță: 8]
Critical Hit

Există o șansă mică ca oricare dintre loviturile tale sau fie critică, cauzând cu 25% mai multe daune. Daunele critice sunt afișate cu galben în timpul rundelor, cele normale fiind afișate cu roșu.

Victory Condition

The victory condition depends on the game mode. In some game modes, this requires knocking out all enemy units. In other game modes, such as domination, you respawn into the game upon being knocked out and must race to a different victory condition. If a game sees no activity for several rounds, it will be closed even if the victory condition has not been met.

Skills and Bonuses

There are four primary factors that influence your adventure stats: your character level, your fort battle weapon, your other equipped clothes and any active buffs. Unlike fort battles, two players with the same level, clothing and buffs will have the same effectiveness, even if they have differing health and skills.

Character Level

Your character level determines your base health. This type of health does not penalise your effectiveness in other areas.

Fort Weapon

Only the damage, attributes and multiplayer bonuses of fort weapons improve your adventure stats, not the skills or other bonuses.

Damage

Your weapon damage determines your base weapon damage.

Strength

Strength provides the primary bonus to your bonus health. This type of health penalises your hit and dodge chances.

Mobility

Mobility provides the primary bonus to your chance to dodge.

Dexterity

Dexterity provides the primary bonus to the damage you inflict.

Charisma

Charisma provides the primary bonus to your chance to inflict a critical hit.

All Items & Buffs

Only the multiplayer attack and defence bonuses of other clothing and buffs improve your adventure stats, not any attributes or other bonuses they may possess.

Multiplayer Attack

Multiplayer attack, eg from the Golden Gun, provides the secondary bonuses to the chance to hit and damage you inflict.

Multiplayer Defence

Multiplayer defence, eg from the Golden Gun, provides the secondary bonus to your bonus health. This type of health penalises your hit and dodge chances, however a small bonus to the chance to dodge is provided in this instance to partially offset this.

Distance

The further you are from your target, the lower the chance you will successfully hit and the less damage you will inflict.

Reward System

As your team makes progress towards the game mode's victory condition, you reach reward stages. Reward stages mark progress intervals towards the victory condition, such as reaching 7, 14, 21, 28 or 35 of 35 points in domination mode. As its name suggests, reaching a higher stage provides a greater reward to the participants of the adventure. You are rewarded irrespective of whether your team wins or loses, even if the victory condition is not reached within the round limit or the game is closed due to inactivity.

Veteran Points

Veteran points are a new game currency created specifically for adventures. After an adventure concludes, you will receive a number of veteran points depending on which reward stage you reached. (If you quit the adventure early, you will not be rewarded.) This scales from 250 veteran points, for reaching the final reward stage, to none at all if no stage is reached.

Veteran points can be spent in the Union Pacific Shop. All items that can be purchased with veteran points are grouped in the veteran tab, denoted by a veteran point icon.

Currently, your veteran points are only shown in the UP Shop.

Loot Chests

Loot chests are a new item created specifically for adventures. They contain a variety of buffs as well as a brand new item set. Loot chests are awarded at a rate of 20% for reaching the final reward stage of an adventure, plus they can also be purchased from the UP Shop using veteran points.

Game Modes

Adventures offers a variety of game modes, but currently only one is enabled, domination.

Domination

In domination, players must capture three strategic points: the bank, the saloon and the oil well, then hold them as long as they can. Every building your team controls at the end of the round will provide your team with one point. The team that accumulates 35 points first is the winner, or if this is not achieved within the round limit, the team in front. You can see the scores and building control status in the top central bar.

Capturing Buildings

All buildings start in a neutral state. To capture a building, stand in the shaded area that surrounds it. The more of your team in the area, the faster the building is captured. Once your team has captured a building, you do not need to remain in the area; you will only lose control of a building if your enemy moves in to capture it in the same way.

The current control status is shown in the top central bar. The background colour of the inner circle represents the current team that has captured the building, if any. If the building is in the process of being captured, an outer ring will be shown, representing the control level. There are two levels between neutral (±0) and captured (±3), marked by the length of the coloured ring at one third intervals. Specifically, each player in the area influences the level by one point. Upon turning neutral, however, the control level will not continue rising in your favour until the next round. This means that outnumbering your enemies by more than three people is always ineffective, and it always takes at least two turns to capture an enemy building from scratch.

Respawning

Unlike other game modes, if you die in domination mode, you will respawn three rounds later. However, during this cooldown time, your team will be at a disadvantage with one less fighter!

Victory Condition

The team that reaches 35 domination points first is the winner. If both teams reach this amount at the same time, or neither team reaches this number within 35 rounds, the tie is broken in this order:

 • The team with the highest number of domination points wins.
 • The team that knocked out the most opponents wins.
 • The team that inflicted the most damage wins.
Available Maps
 • Rush on Tombstone