De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare
 
(Nu s-au afișat 12 versiuni intermediare efectuate de alți 4 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
 +
[[Category:Informatii_de_baza]]
 
== '''Îndemânări''' ==
 
== '''Îndemânări''' ==
  
În meniul "Îndemânare" ai posibilitatea să-ti îmbunătăţeşti caracterul prin creşterea atributelor şi a îndemânărilor. Valorile din colţul din stânga jos al atributelor şi îndemânărilor îţi arată cât de priceput eşti. [[Fișier:667.PNG|200px|thumb|right|Indemanari]] La fiecare avansare în nivel primeşti un punct de atribut şi trei puncte de îndemânare. Atributele şi îndemânările pot fi îmbunătăţite şi prin obiecte sau misiuni îndeplinite.
+
În meniul "Îndemânare" ai posibilitatea să-ți îmbunătățești caracterul prin creșterea atributelor și a îndemânărilor. Valorile îndemânărilor și atributelor îți arată cât de priceput ești.<br> La fiecare avansare în nivel primești un punct de atribut și trei puncte de îndemânare. Atributele și îndemânările pot fi îmbunătățite și prin obiecte sau misiuni îndeplinite.[[Fișier:667.PNG|366px|thumb|right|''Îndemânări'']]
<br>
+
<br><br>
<br>
+
:'''Împarţirea punctelor de atribute şi îndemânare'''
<br>
 
<br>
 
<br>
 
[[Fișier:Cerculet.png]]Cercul îţi arată câte puncte de atribute mai poţi împărţi. Dreptunghiul îţi arată câte puncte de îndemânare mai ai.
 
  
 +
Pentru a putea împărţi punctele de atribute şi de îndemânare trebuie să apeşi pe atributul/îndemânarea pe care doreşti să o ridici. Valoarea creşte imediat cu un punct şi punctele rămase scad cu unul. Dacă apeşi de mai multe ori se va mări cu mai multe puncte.
 +
<br>Dacă ai împărţit punctele corect, poţi confirma lucrul acesta. Dacă ai greşit cu ceva poţi apăsa pe întrerupere. Atenţie, după ce ai confirmat distribuţia punctelor nu mai poţi reveni asupra distribuţiei lor.
 +
<br><br><br><br><br>
 +
::[[Fișier:Verde.png]] Dacă un atribut sau o aptitudine a fost mărită printr-un obiect, valoarea va fi marcată cu verde.
  
  
'''Împarţirea punctelor de atribute şi îndemânare'''
 
  
Pentru a putea împărţi punctele de atribute şi de îndemânare trebuie să apeşi pe atributul/îndemânarea pe care doreşti o ridici. Valoarea creşte imediat cu un punct şi punctele rămase scad cu unul. Dacă apeşi de mai multe ori se va mări cu mai multe puncte. Dacă ai împărţit punctele corect, poţi confirma lucrul acesta. Dacă ai greşit cu ceva poţi apăsa pe întrerupere. Atenţie, după ce ai confirmat distribuţia punctelor nu mai poţi reveni asupra distribuţiei lor.
+
== '''Atribute''' ==
 +
 
 +
Prin atribute îţi poţi stabili abilităţile. Poţi hotărî dacă doreşti să fii un bătăuş musculos sau un trişor carismatic. Există patru atribute: putere,mobilitate, dexteritate şi carismă. Dacă îţi îmbunătăţeşti un atribut ţi se îmbunătăţesc automat şi cele cinci îndemânări. Acestea au aceeaşi culoare. Un atribut este reprezentat întotdeauna printr-un cerc.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[[Fișier:Strength.png]] '''''Putere'''''<br>
 +
:Puterea îţi arată musculatura şi sănătatea pe care o ai. Acest atribut este avantajos dacă trebuie să lucrezi din greu şi stai ore întregi în vânt şi ploaie.
 +
:Puterea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu roşu.
 +
 
 +
[[Fișier:Mobilitate.png]] '''''Mobilitate'''''<br>
 +
:Mobilitatea îţi arată cât de bine îţi stăpâneşti corpul. Dacă îţi îmbunătăţeşti mobilitatea, ţi se îmbunătăţesc echilibrul şi reflexele.
 +
:Mobilitatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu verde.
 +
 
 +
[[Fișier:Dexterity.png‎]] '''''Dexteritate'''''<br>
 +
:Dexteritatea îţi arată cât eşti de îndemânatic. Aceasta te va avantaja de exemplu la munci unde trebuie să ai o precizie mare.
 +
:Dexteritatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu albastru.
 +
 
 +
[[Fișier:Charisma.png‎]] '''''Carismă'''''<br>
 +
:Carisma reprezintă personalitatea pe care o ai şi felul în care arăţi. Cu o carismă mare ai o putere mai mare de convingere în faţa celorlalţi.
 +
:Carisma şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu galben.
 +
 
 +
== '''Îndemânări''' ==
 +
 
 +
Există 20 de îndemânări diferite. Fiecare îndemânare este influenţată de un atribut anume. Dacă ridici atributul se ridică automat şi cele cinci îndemânări corespunzătoare, care au aceeaşi culoare.
 +
 
 +
Pentru a aborda munci mai dificile ai nevoie de nivele mai mari la îndemânari.
  
  
[[Fișier:Verde.png]]Dacă un atribut sau o aptitudine a fost mărită printr-un obiect, valoarea va fi marcată cu verde.
+
::'''''Îndemânările de Putere'''''
  
 +
[[Fișier:Construcție.png]] '''Construcție'''
 +
* Construcţia este importantă, pentru a putea face clădiri noi. Extinderea oraşului va fi mai uşoară dacă eşti mai îndemânatic în construcţie.
  
 +
[[Fișier:Skill Punch.png]] '''Vigoare'''
 +
* Vigoarea este puterea efectivă a caracterului tău şi este importantă în cazul în care trebuie să faci o muncă grea. Vigoarea ridică în duel daunele produse de tine cu o armă albă.
  
== '''Atribute''' ==
+
[[Fișier:Skill Tough.png‎]] '''Rezistenţă'''
 +
* Printr-o rezistenţă ridicată îţi va fi mai uşor să lucrezi pe vreme urâtă. În duel rezistenţa va scădea daunele provocate de armele albe.
 +
 
 +
[[Fișier:Perseverență.png]] '''Perseverența'''
 +
* Perseverenţa îţi arată condiţia fizică şi te ajută la muncile extenuante.
 +
 
 +
[[Fișier:Puncte_de_viață.png]] '''Puncte de viaţă'''
 +
* Punctele de viaţă reprezintă viaţa ta. Dacă îţi ridici îndemânarea punctelor de viaţă primeşti 10 puncte în plus la maximul de viaţă posibile.
  
Prin atribute îţi poţi stabili abilităţile. Poţi hotărî dacă doreşti să fii un bătăuş musculos sau un trişor carismatic. Există patru atribute: putere,mobilitate, dexteritate şi carismă. Dacă îţi îmbunătăţeşti un atribut ţi se îmbunătăţesc automat şi cele cinci îndemânări. Acestea au aceeaşi culoare. Un atribut este reprezentat întotdeauna printr-un cerc.
 
  
 +
::'''''Îndemânări de Mobilitate'''''
  
 +
[[Fișier:Hbr.png‎]] '''Călărie'''
 +
* Călăria îţi arată cât de bine te descurci pe cal. De asemenea, această îndemânare influenţează viteza de deplasare pe hartă.
  
[[Fișier:Strength.png]]'''Putere'''<br>
+
[[Fișier:Skill_Reflex.png‎]] '''Reflex'''
Puterea îţi arată musculatura şi sănătatea pe care o ai. Acest atribut este avantajos dacă trebuie să lucrezi din greu şi să stai ore întregi în vânt şi ploaie.
+
* Reflexul arată cât de repede poţi reacţiona. În duel, reflexul va diminua daunele pe care le poţi avea prin arme.
Puterea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu roşu.
 
  
[[Fișier:Flexibility.png]]'''Mobilitate'''<br>
+
[[Fișier:Skill Dodge.png‎]] '''Ferire'''
Mobilitatea îţi arată cât de bine îţi stăpâneşti corpul. Dacă îţi îmbunătăţeşti mobilitatea, ţi se îmbunătăţesc echilibrul şi reflexele.
+
* În dueluri este foarte important să ştii să te fereşti. Şansa să fii nimerit într-un duel scade dacă ai o valoare mai ridicată la ferire.
Mobilitatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu verde.
 
  
[[Fișier:Dexterity.png‎]]'''Dexteritate'''<br>
+
[[Fișier:Ascundere.png]] '''Ascundere'''
Dexteritatea îţi arată cât eşti de îndemânatic. Aceasta te va avantaja de exemplu la munci unde trebuie să ai o precizie mare.
+
* Ascunderea este îndemânarea care te va ajuta să scapi de animalele sau oamenii care te urmăresc.
Dexteritatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu albastru.
 
  
[[Fișier:Charisma.png‎]]'''Carismă'''<br>
+
[[Fișier:Înot.png]] '''Înot'''
Carisma reprezintă personalitatea pe care o ai şi felul în care arăţi. Cu o carismă mare ai o putere mai mare de convingere în faţa celorlalţi.
+
* Înotul te ajută dacă ai căzut într-un râu sau un lac.
Carisma şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu galben.
 
  
  
 +
::'''''Aptitudinile de Dexteritate'''''
  
== '''Îndemânări''' ==
+
[[Fișier:Skill Aim.png]] '''Ţintire'''
 +
* Ţintirea este o îndemânare de duel. Dacă-ţi măreşti această îndemânare vei avea mai multe şanse de a ţinti corect în duel.
  
Există 20 de îndemânări diferite. Fiecare îndemânare este influenţată de un atribut anume. Dacă ridici atributul se ridică automat şi cele cinci îndemânări corespunzătoare, care au aceeaşi culoare.
+
[[Fișier:Skill_Shot.png]] '''Împuşcare'''
 +
* Împuşcarea arată cât de bine te descurci cu armele de foc. Împuşcarea ridică daunele pe care le poţi face cu o armă de foc.
  
Pentru a aborda munci mai dificile ai nevoie de nivele mai mari la îndemânari.
+
[[Fișier:Trapping.png]] '''Pune capcane'''
 +
* Îndemânarea în punerea capcanelor este importantă pentru a prinde animale sau a organiza ambuscade.
  
 +
[[Fișier:Îndemânare_motrică.png]] '''Îndemânare motrică'''
 +
* Îndemânarea motrică îţi ridică nivelul de control asupra mâinilor.
  
'''Îndemânarile de putere'''
+
[[Fișier:Reparare.png]] '''Reparare'''
 +
* Repararea este necesară pentru a putea repara lucrurile stricate. Această îndemânare îţi va fi de mare folos în construirea oraşului.
  
[[Fișier:Build.png]]Construcţia este importantă, pentru a putea face clădiri noi. Extinderea oraşului va fi mai uşoară dacă eşti mai îndemânatic în construcţie.
 
  
[[Fișier:/Punch.png]]Vigoarea este puterea efectivă a caracterului tău şi este importantă în cazul în care trebuie să faci o muncă grea. Vigoarea ridică în duel daunele produse de tine cu o armă albă.
+
::'''''Aptitudinile Carismatice'''''
  
[[Fișier:Tough.png‎]]Printr-o rezistenţă ridicată îţi va fi mai uşor lucrezi pe vreme urâtă. În duel rezistenţa va scădea daunele provocate de armele albe.
+
[[Fișier:Conducere.png]] '''Conducere'''
 +
* Aptitudinea de conducere este foarte importantă în cazul în care trebuie dai comenzi altor persoane.
 +
* Crește tentativele tale de atac si ferire în bătăliile la fort indiferent dacă aperi sau ataci fortul.
 +
* Crește performantele tale la construcția de clădiri.
 +
* '''Este necesar la multe munci.'''
  
[[Fișier:Endurance.png]]Perseverenţa îţi arată condiţia fizică şi te ajută la muncile extenuante.
+
[[Fișier:Skill Tactic.png]] '''Tactică'''
 +
* Tactica îţi oferă posibilitatea să faci planuri strategice cât mai bune.
 +
* Important pentru apărare în duel. Această valoare este comparată cu valoarea aspectului atacatorului pentru a stimula sau penaliza țintirea.
 +
* '''Necesară la multe munci.'''
  
[[Fișier:Health.png]]Punctele de viaţă reprezintă viaţa ta. Dacă îţi ridici îndemânarea punctelor de viaţă primeşti 10 puncte în plus la maximul de viaţă posibi
+
[[Fișier:Skill_Trading.png]] '''Comerţ'''
 +
* Comerţul îţi îmbunătăţeşte abilităţile de negociere. Din păcate, acestea nu te ajută şi la magazinele din oraşe, care au preţuri fixe.
 +
* '''Necesar pentru multe munci.'''
  
 +
[[Fișier:AnimalInstinct.png]] '''Instinct pentru animale'''
 +
* Dacă ai un instinct bun la animale vei avea o legătură mai strânsă cu ele şi vei putea lucra mai bine împreună cu ele.
 +
* '''Necesar pentru multe munci.'''
  
'''Îndemânări de mobilitate'''
+
[[Fișier:Skill Appearance.png]] '''Aspect'''
 +
* Aspectul este felul în care te înfăţişezi altora. Te poate face să pari mai demn de încredere, dar îi poţi şi intimida pe alţii.
 +
* Important pentru atac în duel. Această valoare este comparată cu valoarea tacticii apărătorului pentru a stimula sau penaliza țintirea.
 +
* '''Necesară la multe munci.'''

Versiunea curentă din 14 noiembrie 2021 03:18

Îndemânări

În meniul "Îndemânare" ai posibilitatea să-ți îmbunătățești caracterul prin creșterea atributelor și a îndemânărilor. Valorile îndemânărilor și atributelor îți arată cât de priceput ești.
La fiecare avansare în nivel primești un punct de atribut și trei puncte de îndemânare. Atributele și îndemânările pot fi îmbunătățite și prin obiecte sau misiuni îndeplinite.

ÎndemânăriÎmparţirea punctelor de atribute şi îndemânare

Pentru a putea împărţi punctele de atribute şi de îndemânare trebuie să apeşi pe atributul/îndemânarea pe care doreşti să o ridici. Valoarea creşte imediat cu un punct şi punctele rămase scad cu unul. Dacă apeşi de mai multe ori se va mări cu mai multe puncte.
Dacă ai împărţit punctele corect, poţi confirma lucrul acesta. Dacă ai greşit cu ceva poţi apăsa pe întrerupere. Atenţie, după ce ai confirmat distribuţia punctelor nu mai poţi reveni asupra distribuţiei lor.
Verde.png Dacă un atribut sau o aptitudine a fost mărită printr-un obiect, valoarea va fi marcată cu verde.


Atribute

Prin atribute îţi poţi stabili abilităţile. Poţi hotărî dacă doreşti să fii un bătăuş musculos sau un trişor carismatic. Există patru atribute: putere,mobilitate, dexteritate şi carismă. Dacă îţi îmbunătăţeşti un atribut ţi se îmbunătăţesc automat şi cele cinci îndemânări. Acestea au aceeaşi culoare. Un atribut este reprezentat întotdeauna printr-un cerc.


Strength.png Putere

Puterea îţi arată musculatura şi sănătatea pe care o ai. Acest atribut este avantajos dacă trebuie să lucrezi din greu şi să stai ore întregi în vânt şi ploaie.
Puterea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu roşu.

Mobilitate.png Mobilitate

Mobilitatea îţi arată cât de bine îţi stăpâneşti corpul. Dacă îţi îmbunătăţeşti mobilitatea, ţi se îmbunătăţesc echilibrul şi reflexele.
Mobilitatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu verde.

Dexterity.png Dexteritate

Dexteritatea îţi arată cât eşti de îndemânatic. Aceasta te va avantaja de exemplu la munci unde trebuie să ai o precizie mare.
Dexteritatea şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu albastru.

Charisma.png Carismă

Carisma reprezintă personalitatea pe care o ai şi felul în care arăţi. Cu o carismă mare ai o putere mai mare de convingere în faţa celorlalţi.
Carisma şi aptitudinile corespunzătoare sunt marcate cu galben.

Îndemânări

Există 20 de îndemânări diferite. Fiecare îndemânare este influenţată de un atribut anume. Dacă ridici atributul se ridică automat şi cele cinci îndemânări corespunzătoare, care au aceeaşi culoare.

Pentru a aborda munci mai dificile ai nevoie de nivele mai mari la îndemânari.


Îndemânările de Putere

Construcție.png Construcție

 • Construcţia este importantă, pentru a putea face clădiri noi. Extinderea oraşului va fi mai uşoară dacă eşti mai îndemânatic în construcţie.

Skill Punch.png Vigoare

 • Vigoarea este puterea efectivă a caracterului tău şi este importantă în cazul în care trebuie să faci o muncă grea. Vigoarea ridică în duel daunele produse de tine cu o armă albă.

Skill Tough.png Rezistenţă

 • Printr-o rezistenţă ridicată îţi va fi mai uşor să lucrezi pe vreme urâtă. În duel rezistenţa va scădea daunele provocate de armele albe.

Perseverență.png Perseverența

 • Perseverenţa îţi arată condiţia fizică şi te ajută la muncile extenuante.

Puncte de viață.png Puncte de viaţă

 • Punctele de viaţă reprezintă viaţa ta. Dacă îţi ridici îndemânarea punctelor de viaţă primeşti 10 puncte în plus la maximul de viaţă posibile.


Îndemânări de Mobilitate

Hbr.png Călărie

 • Călăria îţi arată cât de bine te descurci pe cal. De asemenea, această îndemânare influenţează viteza de deplasare pe hartă.

Skill Reflex.png Reflex

 • Reflexul arată cât de repede poţi reacţiona. În duel, reflexul va diminua daunele pe care le poţi avea prin arme.

Skill Dodge.png Ferire

 • În dueluri este foarte important să ştii să te fereşti. Şansa să fii nimerit într-un duel scade dacă ai o valoare mai ridicată la ferire.

Ascundere.png Ascundere

 • Ascunderea este îndemânarea care te va ajuta să scapi de animalele sau oamenii care te urmăresc.

Înot.png Înot

 • Înotul te ajută dacă ai căzut într-un râu sau un lac.


Aptitudinile de Dexteritate

Skill Aim.png Ţintire

 • Ţintirea este o îndemânare de duel. Dacă-ţi măreşti această îndemânare vei avea mai multe şanse de a ţinti corect în duel.

Skill Shot.png Împuşcare

 • Împuşcarea arată cât de bine te descurci cu armele de foc. Împuşcarea ridică daunele pe care le poţi face cu o armă de foc.

Trapping.png Pune capcane

 • Îndemânarea în punerea capcanelor este importantă pentru a prinde animale sau a organiza ambuscade.

Îndemânare motrică.png Îndemânare motrică

 • Îndemânarea motrică îţi ridică nivelul de control asupra mâinilor.

Reparare.png Reparare

 • Repararea este necesară pentru a putea repara lucrurile stricate. Această îndemânare îţi va fi de mare folos în construirea oraşului.


Aptitudinile Carismatice

Conducere.png Conducere

 • Aptitudinea de conducere este foarte importantă în cazul în care trebuie să dai comenzi altor persoane.
 • Crește tentativele tale de atac si ferire în bătăliile la fort indiferent dacă aperi sau ataci fortul.
 • Crește performantele tale la construcția de clădiri.
 • Este necesar la multe munci.

Skill Tactic.png Tactică

 • Tactica îţi oferă posibilitatea să faci planuri strategice cât mai bune.
 • Important pentru apărare în duel. Această valoare este comparată cu valoarea aspectului atacatorului pentru a stimula sau penaliza țintirea.
 • Necesară la multe munci.

Skill Trading.png Comerţ

 • Comerţul îţi îmbunătăţeşte abilităţile de negociere. Din păcate, acestea nu te ajută şi la magazinele din oraşe, care au preţuri fixe.
 • Necesar pentru multe munci.

AnimalInstinct.png Instinct pentru animale

 • Dacă ai un instinct bun la animale vei avea o legătură mai strânsă cu ele şi vei putea lucra mai bine împreună cu ele.
 • Necesar pentru multe munci.

Skill Appearance.png Aspect

 • Aspectul este felul în care te înfăţişezi altora. Te poate face să pari mai demn de încredere, dar îi poţi şi intimida pe alţii.
 • Important pentru atac în duel. Această valoare este comparată cu valoarea tacticii apărătorului pentru a stimula sau penaliza țintirea.
 • Necesară la multe munci.