De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare

FAQ realizat de PWG

1. Ce este un oraș?

Oras2.png

Oraşele joacă un rol central în The West. În ele poţi construi împreună cu alţi jucători clădiri noi. Fiecare clădire nouă îţi aduce ţie şi oraşului tău avantaje mari. Poţi fi membru doar într-un singur oraş. Pentru aceasta trebuie să te alături unui oraş existent sau să întemeiezi un oraş nou.


2. Cum întemeiez un oraș?

Lopata pamant.PNG

Pentru a înfiinţa un oraş ai nevoie de 300 de dolari şi de 80 de puncte de energie. Poţi întemeia un oraş nou în orice loc marcat pe hartă cu un simbol albastru pentru întemeiere(imagine). Dacă ai destui dolari şi destule puncte de energie poţi întemeia un oraş în următoarele opt ore. Îţi poţi alege un nume de oraş pe care-l poţi modifica şi mai târziu. Fiecare nume de oraş este unic deci el poate aparţine doar unui singur oraş.3. Ce sunt oraşele fantomă?

Oras fantoma.PNG

Oraşele fantomă sunt oraşe părăsite. În momentul în care ultimul locuitor părăseşte un oraş, acesta se transformă într-un oraş fantomă.

În oraşele fantomă nu se mai pot folosi clădirile. Hotelul şi banca sunt închise şi negustorii nu mai au marfă.4. Cum reîntemeiez un oraş fantomă?

Poţi reîntemeia un oraş fantomă. Ocuparea unui oraş fantomă te costă tot aşa de mult ca şi îmtemeierea unui oraş nou. Marele avantaj pe care îl ai dacă reîntemeizi un oraş fantomă este că ai deja clădiri construite. De exemplu dacă hotelul se află deja la nivelul 3 de contrucţie, acesta va rămâne aşa şi după reîntemeiere. La reîntemeiere ţi se va arăta numărul de puncte de construcţie. Seiful oraşului este întotdeauna gol după reîntemeiere.5. Cum devin membru al unui oraş?

Pentru a deveni membru al unui oraş poți să iți construieşti propriul oraş ori să ceri invitație într-un oraş. Doar conducătorii unui oraş te pot invita. Deoarece The West este un joc de echipă, este foarte important să devii membru al unui oraş. La început este mai indicat să te alături unui oraş existent, în loc să întemeiezi tu unul. Cine vrea să întemeieze un oraş, ar fi bine să aibă deja ceva experienţă in joc.6. După ce am devenit membrul unui oraş,ce fac?

Dacă v-ați creat propriul oraş,nu veți avea multe clădiri,după cum puteți observa în imaginea de mai jos există câteva spații goale, acolo vor fi clădirile.


Dacă ați cerut invitaţie într-un oraş care este dezvoltat, în acele spații goale vor fi clădiri,după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos au apărut noi clădiri.Puteți să vă duceți in acele clădiri şi să faceți diverse cumpărături.În imaginea de mai jos este un oraş construit la maxim.


Mai jos aveți o imagine cu toate clădirile și denumirile lor.

Oras denumire.PNG7. Cum po?

Toți jucătorii care aparțin unui oraș au posibilitatea să ajute la extinderea orașului, desigur , dacă acesta îndeplinește un anumit nivel de dificultate al clădirii. Cu toate acestea vă recomand să nu construiți dacă nu aveți "aprobare" de la primar/consilier și este recomandat ca doar Muncitorii să extindă clădirile.

Pentru a extinde o clădire intrați în Primărie --> Extindere alegeţivă clădirea pe care doriți să o dezvoltați și dați Extindere.

Putem observa în imaginea de mai sus nivelul și progresul clădiri,un nivel al unei clădiri este gata atunci când în bara de progres este 100%. Locul unde bara de progres este 100% și închisă la culoare, înseamnă că acea clădire a ajuns la maximul de puncte,este finalizată.

Extinderea unei clădiri este asemănătoare cu lucrul la o muncă.Aveţi 5 îndemânări specifice care trebuie să depașească suma de dificultate a clădirii, pentru a putea dezvolta o clădire trebuie să aveți minim 1 punct de lucru.Extinderea unei clădiri costă în funcție de cât timp construiești, pentru 30 de minute va trebui să platiți din banii personali sau ai băncii 60$ , pentru 1 oră vă trebuie 120$ iar pentru 2 ore 240$.8. Ce drepturi are un locuitor?

Un locuitor fără funcție poate să iși depună banii în bancă,să doarmă gratuit în hotelul orașului,să vadă log-ul orașului,să vadă membrii,cât au donat și banii care îi au la ei,poate cumpăra iteme din oraș.9. Ce drepturi are un primar?

Avantajul de a fi primar pe lângă cele ale unui locuitor normal este că aveți dreptul de a invita noi jucători,puteţi să vă numiti adjuncți,să modificați descrierea,să stergeți steagul orașului,să modificați steagul orașului,puteți chiar să concediați persoanele care fac parte din oraș.10. Ce drepturi are un consilier?

Avantajul de a fi consiler pe lângă cele ale unui locuitor normal este acela că aveți dreptul de a invita noi jucători,să modificați descrierea orașului,să stergeți steagul orașului,puteți să concediați membrii.


11. Ce clădiri are orașul?

Orașul are 9 clădiri care le puteți extinde,iar în total și cu cele care nu pot fi extinse sunt 13 clădiri.

1.Primărie (Puteți să o extindeți)

2.Locuinţe (Puteți să le extindeți)

3.Bancă (Puteți să o extindeți)

4.Șerif (Puteți să îl extindeți)

5.Hotel (Puteți să îl extindeți)

6.Armurier (Puteți să îl extindeți)

7.Croitor (Puteți să îl extindeți)

8.Magazin (Puteți să îl extindeți)

9.Cioclu (Puteți să îl extindeți)

10.Biserica (Puteți să o extindeți)

11.Telegrame

12.Saloon

13.Indicator


12. Câti bani pot depune în bancă?

În bancă poti depune câţi bani doreşti, dar vei fi taxat în funcţie de nivelul clădirii.13. Care sunt taxele?

Dacă vei depune bani în altă bancă decât cea a oraşului tău vei fi taxat cu 20% indiferent de nivelul clădirii.


Nivel 01: 13% taxă
Nivel 02: 12% taxă
Nivel 03: 11% taxă
Nivel 04: 10% taxă
Nivel 05: 09% taxă
Nivel 06: 08% taxă
Nivel 07: 07% taxă
Nivel 08: 06% taxă
Nivel 09: 05% taxă
Nivel 10: 04% taxă


14. Câţi locuitori pot avea la fiecare nivel al locuinţelor?

Nivel 01: 5 Locuitori

Nivel 02: 10 Locuitori

Nivel 03: 15 Locuitori

Nivel 04: 20 Locuitori

Nivel 05: 25 Locuitori

Nivel 06: 30 Locuitori

Nivel 07: 35 Locuitori

Nivel 8: 40 Locuitori

Nivel 9: 45 Locuitori

Nivel 10: 50 Locuitori


15. Ce pot face și ce pot găsi la Croitor/Magazin/Armurier ?

De la magazin,croitor sau armurier puteti cumpăra diverse iteme.

De la magazin puteți cumpăra:

Coliere


Colierele sau banderole, cravate sau bijuterii. Le poţi cumpăra de la magazin. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Animale de călărit


Animalele de călărit sunt măgari sau cai, care îţi oferă un bonus de mobilitate. Cu un animal de călărit poţi înainta mai rapid pe hartă.

De la croitor puteți cumpăra:

Pălării


Există pălării, baticuri sau căciuli. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Îmbrăcăminte


Îmbrăcămintea poate fi un tricou, o jachetă sau un palton. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Pantofi


Pantofi poţi cumpăra de la croitor. Aceştia îţi pot îmbunătăţii atributele şi îndemânarea. Dacă ai mai mulţi pantofi vei avea şi mai multă perseverenţă.

De la armurier puteți cumpăra:

Arme pentru duel(dreapta)


Armele de duel sunt arme albe sau arme de foc. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările. Acestea au şi o anumită putere de distrugere. Ele scad punctele de viaţă ale adversarului într-un duel. Le poţi cumpăra de la armurier.

Arme de foc(stânga)


Armele de împuşcat sunt arcurile şi puştile.Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările. Ele au şi o putere de distrugere. Această valoare va fi scăzută din punctele de viată ale adversarului. Le poţi cumpăra de la armurier.