De la Wiki The-West RO
Versiunea din 15 iunie 2010 08:30, autor: Leviathan8 (Discuție | contribuții) (Pagină nouă: == Articol creat de kod == == Briciul lui Figaro == Din celebra piesa "Nunta lui Figaro"...Figaro era barbier...deci de aici vine si denumirea speciala a briciului == Prastia lui …)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Articol creat de kod

Briciul lui Figaro

Din celebra piesa "Nunta lui Figaro"...Figaro era barbier...deci de aici vine si denumirea speciala a briciului

Prastia lui Huckleberry

De la romanul scris de Mark Twain....Huckleberry Finn un copil de 16 ani care traia in vest


Pusca lui Granmont

De la Michel de Granmont (1650 - 1686) A parasit Parisul, inrolandu-se in Marina sub un nume fals la varsta de 24 ani, in urma unui duel in care a ucis un ofiter Regal indragostit de sora lui. A intreprins multe calatorii in Caraibe, cea mai cunoscuta fiind aceea cand alaturi de alti pirati cunoscuti ai vremii a atacat Vera Cruz, al doilea puternic oras spaniol de pe taramul american, reusind sa jefuiasca banca in 24 de ore, desi orasul era aparat de 1500 soldati. In 1678 s-a retras stabilindu-se la Tortuga.


Pumnalul lui Cody

De la William Frederick "Buffalo Bill" Cody. A fost un soldat american,vanator de bizoni si om al zapezii.A fost nascut in Iowa.Westman faimos.A primit medalia de onoare in 1872. Wiliam Cody si-a capatat porecla de "Buffalo Bill" pentru ca a ucis peste 4000 de bizoni in 8 luni, pentru a furniza carne lucratorilor de la caile ferate.


Flinta lui Drake

Vice amiral al flotei engleze impotriva spaniei in lupta de la puerto rico


Cutit Bowie (Cutitul lui Bowie)

Vine de la un colonel al armatei texane, numit James Bowie, care a devenit o legenda dupa ce a fost impuscat de 3 ori si injunghiat, dar pana la urma a castigat duelul si a ramas in viata. dar si datorita cutitului sau care avea lama de dimensiuni foarte mari.


Floreta lui Athos

De la Athos din cei 3 muschetari

Derringerul lui Belle Starr

Dupa Belle Starr care a devenit o legenda dupa ce a devenit un membru al unei bande de criminali din Missouri


Sabia lui Hernandos ( Hernando )

De la Hernando Cortez care a fost conchistadorul care a cucerit mexicul


Maceta lui Nat

De la Nat Turner ( 1800 - 1831). Lider negru ameican al revoltei sclavilor din Virginia. Predicator cu har, Nat credea ca Dumnezeu l-a desemnat sa-si elibereze semenii din sclavie. In august 1831 a condus revolta a cira 60 de sclavi in Southampton - Virginia. Circa 55 albi au fost ucisi inainte ca trupele sa intervina si sa-i imprastie pe rebeli. Mai multi sclavi au fost spanzurati simultan. Turner a fost prins dupa sase saptamani si spanzurat deasemenea. RTevolta condusa de el a contribuit la inasprirea legislatiei impotriva sclavilor din statele din Sudul Americii si a sporit ostilitatea fata de abolitionisti ( Nordisti).


Tomahawkul lui Tachunka

De la indianul Taschunka care era cunoscut pt. maiestria cu care manuia aceasta arma


Toporul lui Boon

De la Daniel Boone westman din secolul 18.


Spada lui Grant

De la generalul Grant al armatei texane


Pepperboxul lui Allen

De la Ethan Allen (1806-1871), un important fabricant de arme american din Massachusetts. Prima sa arma “Pocket Rifle” a fost proiectat în 1836. Pepper-box cunoscut ca “Arma care a cucerit Estul”, a fost cea mai raspândită arma cu repetiţie până la inventarea cilindrului rotativ. Revolverul lui Smith Young - a fost un voluntar in armata confederata in razboiul civil american


Remingtonul lui Ike

De la Joseph Isaac (Ike) Clanton (1847-June 1,1887).Unul dintre cei mai importanti combatanti din lupta de la O.K. Corral.


Peacemakerul lui Billy

de la Billy the Kid (1859 - 1881) A fost un bandit american, despre care se crede ca ar fi ucis cel putin 27 oameni inainte de a implini varsta de 22 ani. Nascut la New York, a sosit in New Mexico in 1868 si inca din frageda copilarie isi capatase o faima de nelegiuit. La varsta de 18 ani se pusese o recompensa de 5.000.000 $ pe capul lui. In 1878 a luat parte la un razboi al vitelor in New Mexico, ucigandu-l pe seriful Jim Brady. A fost capturat de seriful Pat Garrett in 1880 si condamnat la spanzuratoare. A reusi sa evadeze , dar a fost prins intr-o ambuscada si impuscat mortal de catre acelasi Garrett in apropiere de Fort Summer - New Mexico.


Schofieldul lui Jesse James

De la Jesse James. El este unul dintre cele mai faimoase personaje ale Americii. Despre legendarul gangster s-au scris nenumărate cărţi fascinante, în care imaginea lui era idealizată, iar faptele erau prezentate ca o adevărată bravură. Cele mai multe însă nu aveau nicio legătură cu adevărul. Pentru cei pe care i-a jefuit şi terorizat şi pentru familiile celor pe care i-a ucis, el era un criminal, dar pentru ziarele de senzaţie şi pentru romanele de aventuri, care povesteau isprăvile bandei lui James din anii 1870, Jesse reprezenta un subiect de groază şi admiraţie. El era un fel de Robin Hood, spuneau ei, care ataca numai băncile, sau pe proprietarii căilor ferate, care-i exploatau pe bieţii fermieri. El îmbrăţişase o cauză tragică pentru că era un soldat confederat, care fusese rănit şi nedreptăţit şi care acum se răzbuna pe Uniunea care-i distrusese viaţa. Mai mult, pentru o populaţie urbană, cu o viaţă îndestulată dar plictisitoare, el reprezenta ultimul luptător, un simbol al libertăţii şi al spiritului american, un rebel carismatic care dispreţuia legea şi trăia numai după reguli proprii?o legendă, în toate privinţele.


Buntlineul lui Wyatt Earp

De la Wyatt Earp. A fost supranumit "Justitiarul Vestului"...dar a fost si unul dintre cei mai rapizi pistolari.