De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare

In acest tutorial o sa incerc sa va explic tot ce este legat de piata, notiuni elementare si chestii mai complicate.


1. Ce este piata?

"La piaţă poţi face comerţ cu produse şi obiecte". Mai clar piata este un loc de unde poti cumpara diverse iteme puse la licitatie de catre alti jucatori, tot o data la piata poti chiar tu sa pui iteme spre licitare.


2. Piata trebuie construita? Cate nivele are si unde o gasesc?

Piata este o cladire ca toate celelalte, ea trebuie mai intai ridicata. Pentru a ridica aceasta cladire sunt necesare aceleasi indemanari ca si la celelalte cladiri. Aceasta cladire poate fi adusa maxim pana la nivelul 10, necsita atate puncte de construire ca toate celelalte cladiri de nivel 10. Concluzia? Este o cladire ca toate celelalte.

Piata este situata fix in spatele cladirii numite "Serif", puteti vedea mai bine situarea pietii in imaginea de mai jos:

Piata.PNG

3. Care este meniul pietei?

Apsand click pe cladirea piata vi se va deschide o fereastra ca in imaginea urmatoare:

Meniupiata.PNG

Aceasta fereastra este impartita in doua, avem prima oara "Piata" si in cea dea doua parte avem "Inventar". In cea de a doua parte, adica "Inventar" vom vedea actualul nostru inventar, iar prima parte am sa vo explic eu mai jos.

Dupa cum puteti observa in partea "Inventar" avem sus trei categorii:

   * Oferte
   * Oferte de vanzare
   * Oferte de cumpărare


3.1. Oferte

De la categoria oferte vom putea cumpara sau licita pentru diverse iteme. Dupa cum cred ca ati observat putem sa cautam dupa genul itemului dar sa si sortam itemele in functie de:

   * Pret
   * Distanta
   * Data expirarii


Dupa ce am selectat ce fel de gen de item vrem sa cautam, alegem itemul pe care vrem sa vedem daca este pus la licitatie sau spre cumparare, apoi sortam in functie de ce vrem sa ni se arate itemele. Dupa ce am facut toate acestea apasam pe butonul "Cautare".

Eu am cautat dupa cum veti vedea in imaginea urmatoare:

Oferte.PNG

Dupa cum vedeti mie mi-a aparut o lista cu niste chestii, ei bine acestea sunt ofertele pe care eu le-am gasit.

Aceasta lista dupa cum vedeti este impartita in 6 coloane, fiecare coloana are semnificatia ei, punand cursorul pe imaginea din capul coloanei veti vedea ce inseamna fiecare.

Ofertabutoane.PNG

3.1.1. Cum licitez?

Pentru a licita trebuie sa faceti clic pe butonul liciteaza (utlima coloana, dolarul rosu). Dupa ce ati apasat o sa vi se deschida o mini fereastra. Ca in imaginea de mai jos:

Liciteaza.PNG

Pentru a licita pt. un item trebuie sa puneti la "Oferta ta de cumparare" o suma mai mare decat "Oferta de cumparare minima" dar mai mica decat "Pret cumparare imediata". Dupa ce ati trecut suma pe care doriti sa o licitati apasati butonul "Da". Ca sa licitati trebuie sa aveti banii in cont sau lichizi deoarece imediat dupa ce ati dat sa licitati suma licitata vi se va retrage din cont. Daca cineva liciteaza mai mult decat tine vei primiii suma licitata inapoi.

Daca nu exista un pret direct de cumparare, cel care va avea oferta cea mai mare la sfarsitul licitatiei va castiga.


3.1.2. Cum cumpar direct?

Piata ne ofera optiunea si de a cumpara direct, acest lucru este posibil doar daca cel care a facut licitatia a setat si un pret de cumparare directa. Pentru a cumpara direct un obiect ca sa nu mai stati pana se termina licitatia trebuie sa apasati tot pe butonul liciteaza (ultima coloana, dolarul rosu), si in acea mini fereastra care vi s-a deschis sa scrieti pretul pe care il veti vedea in dreptul la "Preţ cumpărare imediată:", acest pret poate fi observat si in cea de a doua coloana din lista.


3.1.3 Unde vad ce am cumparat/licitat?

Pentru a vedea pt. ce iteme ati licitat sau ce ati cumparat trebuie sa apasati pe cea de a treia sectiune numita "Oferte de cumpărare", tot de aici veti putea sa va ridicati si obiectul, voi explica acest lucru putin mai jos.


3.2. Oferte de vanzare

La categoria "Oferte de vanzare" vom putea vedea ce licitatii am inceput sau ce iteme am pus noi spre cumparare.

Ofertedevanzare.PNG