Orase: Diferență între versiuni

De la Wiki The-West RO
Jump to navigation
Fără descriere a modificării
Fără descriere a modificării
 
(Nu s-au afișat 10 versiuni intermediare efectuate de alți 6 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
FAQ realizat de PWG
[[Category:Informatii_de_baza]]
<div class="window_border" style="width:90%;">
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
<div class="wb_content">
{{Titlu|Oraș}}


[[Fișier:oras_nou.png|right]]Deși nu este absolut necesar, pentru a avea anumite avantaje, trebuie să faci parte dintr-un <b>Oraș</b>. Avantaje cum ar fi: posibilitatea de a duela alți jucători, posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate de jucători, accesul la forumul orașului, accesul la un Șerif (unde poți vedea recompensele puse pe capul altor jucători), preț redus la obiectele din magazinele orașului, o piață proprie și multe altele!
</div></div>


== 1. Ce este un oraș? ==
<br>[[Fișier:divider.png|center]]<br>


[[Fişier:Oras2.png]]
<div class="window_border" style="width:90%;">
 
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
Oraşele joacă un rol central în The West. În ele poţi construi împreună cu alţi jucători clădiri noi. Fiecare clădire nouă îţi aduce ţie şi oraşului tău avantaje mari. Poţi fi membru doar într-un singur oraş. Pentru aceasta trebuie să te alături unui oraş existent sau să întemeiezi un oraş nou.
<div class="wb_content">
 
{{Titlu|Tipuri de orașe}}
----
 
== 2. Cum întemeiez un oraș? ==
 
[[Fişier:Lopata_pamant.PNG‎]]
 
Pentru a înfiinţa un oraş ai nevoie de 300 de dolari şi de 80 de puncte de energie. Poţi întemeia un oraş nou în orice loc marcat pe hartă cu un simbol albastru pentru întemeiere(imagine). Dacă ai destui dolari şi destule puncte de energie poţi întemeia un oraş în următoarele opt ore. Îţi poţi alege un nume de oraş pe care-l poţi modifica şi mai târziu. Fiecare nume de oraş este unic deci el poate aparţine doar unui singur oraş.
 
----
 
 
== 3. Ce sunt oraşele fantomă? ==
 
[[Fişier:Oras_fantoma.PNG]]
 
Oraşele fantomă sunt oraşe părăsite. În momentul în care ultimul locuitor părăseşte un oraş, acesta se transformă într-un oraş fantomă.
 
În oraşele fantomă nu se mai pot folosi clădirile. Hotelul şi banca sunt închise şi negustorii nu mai au marfă.
 
----
 
 
== 4. Cum reîntemeiez un oraş fantomă? ==
 
 
Poţi reîntemeia un oraş fantomă. Ocuparea unui oraş fantomă te costă tot aşa de mult ca şi îmtemeierea unui oraş nou. Marele avantaj pe care îl ai dacă reîntemeizi un oraş fantomă este că ai deja clădiri construite. De exemplu dacă hotelul se află deja la nivelul 3 de contrucţie, acesta va rămâne aşa şi după reîntemeiere. La reîntemeiere ţi se va arăta numărul de puncte de construcţie. Seiful oraşului este întotdeauna gol după reîntemeiere.
 
----
 
 
== 5. Cum devin membru al unui oraş? ==
 
 
Pentru a deveni membru al unui oraş poți să iți construieşti propriul oraş ori să ceri invitație într-un oraş. Doar conducătorii unui oraş te pot invita. Deoarece The West este un joc de echipă, este foarte important să devii membru al unui oraş. La început este mai indicat să te alături unui oraş existent, în loc să întemeiezi tu unul. Cine vrea să întemeieze un oraş, ar fi bine să aibă deja ceva experienţă in joc.


[[Fișier:oras_fondator.png|left]]'''&bull; Orașele fondatoare (întemeietoare)'''
----
----
 
Orașele fondatoare sunt situate în Estul hărții și acestea au scopul de a ajuta jucătorii noi. Acestea fac parte din tutorialul de început și nu pot fi deținute de jucători. În aceste orașe fondatoare poți beneficia de câteva magazine mici, dormit în hotel și accesul la o piață. Orașele fondatoare sunt: Old Hamburg, Richmond, Boston, Washington și New York.<br />
 
<div class="oras_fantoma">[[Fișier:oras_abandonat.png|right]]</div><br />'''&bull; Orașe fantomă'''
== 6. După ce am devenit membrul unui oraş,ce fac? ==
 
 
 
Dacă v-ați creat propriul oraş,nu veți avea multe clădiri,după cum puteți observa în imaginea de mai jos există câteva spații goale, acolo vor fi clădirile.
 
 
Dacă ați cerut invitaţie într-un oraş care este dezvoltat, în acele spații goale vor fi clădiri,după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos au apărut noi clădiri.Puteți să vă duceți in acele clădiri şi să faceți diverse cumpărături.În imaginea de mai jos este un oraş construit la maxim.
 
 
 
Mai jos aveți o imagine cu toate clădirile și denumirile lor.
 
[[Fişier:Oras_denumire.PNG]]
 
----
----
Orașele fantomă sunt orașe construite de jucători și abandonate. Sunt evidențiate cu o culoare gri (imaginea din dreapta). Pentru a revendica un oraș fantomă, ai nevoie de: 80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă. Avantajul construirii unui oraș fantomă este că progresul acestuia va fi continuat de la momentul în care a fost abandonat. Pentru ca un oraș să devină abandonat, este nevoie ca toți membrii acestuia să îl părăsească.
</div></div>


<br>[[Fișier:divider.png|center]]<br>


== 7. Cum pot dezvolta un oraș? ==
<div class="window_border" style="width:90%;">
 
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
 
<div class="wb_content">
Toți jucătorii care aparțin unui oraș au posibilitatea să ajute la extinderea orașului, desigur , dacă acesta îndeplinește un anumit nivel de dificultate al clădirii. Cu toate acestea vă recomand să nu construiți dacă nu aveți "aprobare" de la primar/consilier și este recomandat ca doar Muncitorii să extindă clădirile.
{{Titlu|Fondarea unui oraș nou}}
 
[[Fișier:asezare.png|left]]'''&bull; Fondarea unui oraș'''
Pentru a extinde o clădire intrați în Primărie --> Extindere alegeţivă clădirea pe care doriți să o dezvoltați și dați Extindere.
 
Putem observa în imaginea de mai sus nivelul și progresul clădiri,un nivel al unei clădiri este gata atunci când în bara de progres este 100%. Locul unde bara de progres este 100% și închisă la culoare, înseamnă că acea clădire a ajuns la maximul de puncte,este finalizată.
 
Extinderea unei clădiri este asemănătoare cu lucrul la o muncă.Aveţi 5 îndemânări specifice care trebuie să depașească suma de dificultate a clădirii, pentru a putea dezvolta o clădire trebuie să aveți minim 1 punct de lucru.Extinderea unei clădiri costă în funcție de cât timp construiești, pentru 30 de minute va trebui să platiți din banii personali sau ai băncii 60$ , pentru 1 oră vă trebuie 120$ iar pentru 2 ore 240$.
 
 
----
----
 
Pentru a întemeia un oraș nou, trebuie căutați pe hartă așa-zisele "așezări" (poza din stânga). Costurile pentru întemeiere sunt aceleași ca cele pentru revendicarea unui oraș fantomă (80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă). Este posibil ca pe lumile de joc mai vechi nu găsiți aceste așezări întrucât au fost deja ocupate și se găsesc în stagiul de Orașe Fantomă (vezi mai sus poza).
 
[[Fișier:construire_oras.png|right]]'''&bull; Dezvoltarea orașului'''
== 8. Ce drepturi are un locuitor? ==
 
 
Un locuitor fără funcție poate să iși depună banii în bancă,să doarmă gratuit în hotelul orașului,să vadă log-ul orașului,să vadă membrii,cât au donat și banii care îi au la ei,poate cumpăra iteme din oraș.
 
----
----
 
După ce orașul a fost întemeiat, este recomandat ca acesta să fie dezvoltat. Clădirile acestuia pot fi construite (sau dezvoltate) de orice clasă de caracter dar cea mai eficientă fiind cea de Muncitor. Costurile construirii sau dezvoltării sunt suportate de Trezoreria Orașului unde toți membrii pot contribui (se accesează din fereastra băncii) sau din averea privată (această opțiune este vizibilă în fereastra de construire a clădirii). Nivelul fiecărei clădiri se poate vedea ținând săgeata pe clădire în fereastra Orașului sau direct accesând Primăria. Tot din fereastra Primăriei puteți construi clădirile dând click pe numele acestora.
 
== 9. Ce drepturi are un primar? ==
 
 
Avantajul de a fi primar pe lângă cele ale unui locuitor normal este că aveți dreptul de a invita noi jucători,puteţi să vă numiti adjuncți,să modificați descrierea,să stergeți steagul orașului,să modificați steagul orașului,puteți chiar să concediați persoanele care fac parte din oraș.
 
----
----
 
Pentru a putea construi clădirile, aveți nevoie de 3 îndemânări: Construcție, Conducere și Reparare.
 
Atunci când construiți clădirile orașelor nu puteți găsi obiecte, nu primiți bani, decât Puncte de Construcție ce vă ajută la clasament și puncte de experiență. În fereastra construirii unei clădiri aveți de asemenea și Punctele de muncă ce ajută la eficiență. Cu cât aveți mai multe puncte, cu atât mai repede construiți acea clădire. Costurile unei ore de muncă costă 240$. Dacă o clădire ajunge la un nivel mai mare, sunt necesare mai multe ore de muncă (deci mai multe cheltuieli). Un jucător cu mai multe puncte de muncă va construi mult mai repede o clădire comparativ cu un jucător cu mai puține puncte de muncă.
== 10. Ce drepturi are un consilier? ==
 
 
Avantajul de a fi consiler pe lângă cele ale unui locuitor normal este acela că aveți dreptul de a invita noi jucători,să modificați descrierea orașului,să stergeți steagul orașului,puteți să concediați membrii.
 
----
----
Nivelul maxim al clădirilor variază între 5 și 20. Excepție face doar Biserica ce poate fi dezvoltată la infinit. Această clădire este folosită adesea de jucători de top pentru a primi experiență mai multă la nivel mai mare. Cu cât Biserica este mai mare, cu atât numărul de puncte de experiență este mai mare. Mai jos puteți vedea nivelul maxim al clădirilor dar și aspectul acestora ce se schimbă de la anumite nivele. Aveți mai jos numele clădirilor și nivelul maxim al acestora.
</div></div>
<div class="window_border" style="width:90%;">
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
<div class="wb_content">
<table>
  <tr>
    <th>Nume Clădire</th>
    <th>Nivel Maxim</th>
  </tr>
  <tr>
    <td>Primărie</td>
    <td>10</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Piață</td>
    <td>10</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Locuințe</td>
    <td>10</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Bancă</td>
    <td>10</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Hotel</td>
    <td>5</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Armurier</td>
    <td>20</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Croitor</td>
    <td>15</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Magazin</td>
    <td>15</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Cioclu</td>
    <td>1</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Biserică</td>
    <td>∞ (Infinit)</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Șerif</td>
    <td>5</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Cinema</td>
    <td>5</td>
  </tr>
</table>
<br />
{{Suplimentar|Dezvoltarea clădirilor aduce anumite beneficii. Câteva dintre acestea ar fi: Banca cere mai puține taxe atunci când faci un depozit (4% taxe când atinge nivel maxim). Numărul maxim de locuitori în oraș crește la 50 (când Locuințe atinge nivel maxim).}}


== 11. Ce clădiri are orașul? ==
</div></div>
 
Orașul are 9 clădiri care le puteți extinde,iar în total și cu cele care nu pot fi extinse sunt 13 clădiri.
 
1.Primărie (Puteți să o extindeți)
 
2.Locuinţe (Puteți să le extindeți)
 
3.Bancă (Puteți să o extindeți)
 
4.Șerif (Puteți să îl extindeți)
 
5.Hotel (Puteți să îl extindeți)
 
6.Armurier (Puteți să îl extindeți)
 
7.Croitor (Puteți să îl extindeți)
 
8.Magazin (Puteți să îl extindeți)
 
9.Cioclu (Puteți să îl extindeți)
 
10.Biserica
 
11.Telegrame
 
12.Saloon


13.Indicator
<br>[[Fișier:divider.png|center]]<br>


<div class="window_border" style="width:90%;">
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
<div class="wb_content">
{{Titlu|Alăturare oraș / Părăsire oraș}}
'''&bull; Alăturare oraș - Pe bază de invitație'''
----
----
 
Pentru a vă alătura unui oraș aveți nevoie de o invitație. Invitațiile nu expiră niciodată. Acestea pot fi fie acceptate fie refuzate. Odată ce invitația a fost acceptată, jucătorul nu poate fi dat afară din oraș pentru următoarele 24 de ore.
 
<br />'''&bull; Alăturare oraș - Folosind avizierul'''
== 12. Câti bani pot depune în bancă? ==
 
 
Nivel 1: 80$
 
Nivel 2: 250$
 
Nivel 3: 600$
 
Nivel 4: 1500$
 
Nivel 5: 2400$
 
Nivel 6: 4000$
 
Nivel 7: 6000$
 
Nivel 8: 10000$
 
Nivel 9: 11000$
 
Nivel 10: 12000$
 
----
----
 
Odată cu versiunea de joc 2.24, puteți folosi Avizierul (se deblochează atunci când atingeți nivelul 10 al caracterului) pentru a căuta orașe dispuse să accepte jucători noi fără ca aceștia să fie invitați de Primari sau Consilieri. Avizierul se poate accesa atunci când nu aparțineți unui oraș, din Menu-ul de jos al paginii (poză mai jos).
 
[[Fișier:Alaturare_oras.png|center]]
== 13. Câţi locuitori pot avea la fiecare nivel al locuinţelor? ==
<br />[[Fișier:Paraseste_oras.png|left]]'''&bull; Părăsire oraș'''
 
 
 
Nivel 1: 5 Locuitori
 
Nivel 2: 10 Locuitori
 
Nivel 3: 15 Locuitori
 
Nivel 4: 20 Locuitori
 
Nivel 5: 25 Locuitori
 
Nivel 6: 30 Locuitori
 
Nivel 7: 35 Locuitori
 
Nivel 8: 40 Locuitori
 
Nivel 9: 45 Locuitori
 
Nivel 10: 50 Locuitori
 
----
----
 
Puteți părăsi orașul fie de bună voie accesând Primărie -> Locuitori și dând click pe butonul de părăsire oraș (vezi poza din stânga) fie la decizia Primarilor/Consilierilor.
== 14. Ce pot face și ce pot găsi la Croitor/Magazin/Armurier ? ==
</div></div>
 
<div class="window_border" style="width:90%;">
 
<div class="wb_tl"></div><div class="wb_tr"></div><div class="wb_bl"></div><div class="wb_br"></div>
De la magazin,croitor sau armurier puteti cumpăra diverse iteme.
<div class="wb_content">
 
{{Titlu|Alăturare oraș / Video}}
De la magazin puteți cumpăra:
{{youtube_video CsRnx985L34}}
 
</div></div>
Coliere
 
 
Colierele sau banderole, cravate sau bijuterii. Le poţi cumpăra de la magazin. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.
 
Animale de călărit
 
 
Animalele de călărit sunt măgari sau cai, care îţi oferă un bonus de mobilitate. Cu un animal de călărit poţi înainta mai rapid pe hartă.
 
De la croitor puteți cumpăra:
 
Pălării
 
 
Există pălării, baticuri sau căciuli. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.
 
Îmbrăcăminte
 
 
Îmbrăcămintea poate fi un tricou, o jachetă sau un palton. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.
 
Pantofi
 
 
Pantofi poţi cumpăra de la croitor. Aceştia îţi pot îmbunătăţii atributele şi îndemânarea. Dacă ai mai mulţi pantofi vei avea şi mai multă perseverenţă.
 
De la armurier puteți cumpăra:
 
Arme pentru duel(dreapta)
 
 
Armele de duel sunt arme albe sau arme de foc. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările. Acestea au şi o anumită putere de distrugere. Ele scad punctele de viaţă ale adversarului într-un duel. Le poţi cumpăra de la armurier.
 
Arme de foc(stânga)
 
 
Armele de împuşcat sunt arcurile şi puştile.Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările. Ele au şi o putere de distrugere. Această valoare va fi scăzută din punctele de viată ale adversarului. Le poţi cumpăra de la armurier.

Versiunea curentă din 26 ianuarie 2022 17:57

Oraș


Oras nou.png
Deși nu este absolut necesar, pentru a avea anumite avantaje, trebuie să faci parte dintr-un Oraș. Avantaje cum ar fi: posibilitatea de a duela alți jucători, posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate de jucători, accesul la forumul orașului, accesul la un Șerif (unde poți vedea recompensele puse pe capul altor jucători), preț redus la obiectele din magazinele orașului, o piață proprie și multe altele!


Divider.png


Tipuri de orașe


Oras fondator.png
• Orașele fondatoare (întemeietoare)

Orașele fondatoare sunt situate în Estul hărții și acestea au scopul de a ajuta jucătorii noi. Acestea fac parte din tutorialul de început și nu pot fi deținute de jucători. În aceste orașe fondatoare poți beneficia de câteva magazine mici, dormit în hotel și accesul la o piață. Orașele fondatoare sunt: Old Hamburg, Richmond, Boston, Washington și New York.

Oras abandonat.png

• Orașe fantomă

Orașele fantomă sunt orașe construite de jucători și abandonate. Sunt evidențiate cu o culoare gri (imaginea din dreapta). Pentru a revendica un oraș fantomă, ai nevoie de: 80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă. Avantajul construirii unui oraș fantomă este că progresul acestuia va fi continuat de la momentul în care a fost abandonat. Pentru ca un oraș să devină abandonat, este nevoie ca toți membrii acestuia să îl părăsească.


Divider.png


Fondarea unui oraș nou
Asezare.png
• Fondarea unui oraș

Pentru a întemeia un oraș nou, trebuie să căutați pe hartă așa-zisele "așezări" (poza din stânga). Costurile pentru întemeiere sunt aceleași ca cele pentru revendicarea unui oraș fantomă (80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă). Este posibil ca pe lumile de joc mai vechi să nu găsiți aceste așezări întrucât au fost deja ocupate și se găsesc în stagiul de Orașe Fantomă (vezi mai sus poza).

Construire oras.png
• Dezvoltarea orașului

După ce orașul a fost întemeiat, este recomandat ca acesta să fie dezvoltat. Clădirile acestuia pot fi construite (sau dezvoltate) de orice clasă de caracter dar cea mai eficientă fiind cea de Muncitor. Costurile construirii sau dezvoltării sunt suportate de Trezoreria Orașului unde toți membrii pot contribui (se accesează din fereastra băncii) sau din averea privată (această opțiune este vizibilă în fereastra de construire a clădirii). Nivelul fiecărei clădiri se poate vedea ținând săgeata pe clădire în fereastra Orașului sau direct accesând Primăria. Tot din fereastra Primăriei puteți construi clădirile dând click pe numele acestora.


Pentru a putea construi clădirile, aveți nevoie de 3 îndemânări: Construcție, Conducere și Reparare. Atunci când construiți clădirile orașelor nu puteți găsi obiecte, nu primiți bani, decât Puncte de Construcție ce vă ajută la clasament și puncte de experiență. În fereastra construirii unei clădiri aveți de asemenea și Punctele de muncă ce ajută la eficiență. Cu cât aveți mai multe puncte, cu atât mai repede construiți acea clădire. Costurile unei ore de muncă costă 240$. Dacă o clădire ajunge la un nivel mai mare, sunt necesare mai multe ore de muncă (deci mai multe cheltuieli). Un jucător cu mai multe puncte de muncă va construi mult mai repede o clădire comparativ cu un jucător cu mai puține puncte de muncă.


Nivelul maxim al clădirilor variază între 5 și 20. Excepție face doar Biserica ce poate fi dezvoltată la infinit. Această clădire este folosită adesea de jucători de top pentru a primi experiență mai multă la nivel mai mare. Cu cât Biserica este mai mare, cu atât numărul de puncte de experiență este mai mare. Mai jos puteți vedea nivelul maxim al clădirilor dar și aspectul acestora ce se schimbă de la anumite nivele. Aveți mai jos numele clădirilor și nivelul maxim al acestora.

Nume Clădire Nivel Maxim
Primărie 10
Piață 10
Locuințe 10
Bancă 10
Hotel 5
Armurier 20
Croitor 15
Magazin 15
Cioclu 1
Biserică ∞ (Infinit)
Șerif 5
Cinema 5


Info caseta.png
Informație / Sfat
Dezvoltarea clădirilor aduce anumite beneficii. Câteva dintre acestea ar fi: Banca cere mai puține taxe atunci când faci un depozit (4% taxe când atinge nivel maxim). Numărul maxim de locuitori în oraș crește la 50 (când Locuințe atinge nivel maxim).



Divider.png


Alăturare oraș / Părăsire oraș

• Alăturare oraș - Pe bază de invitație


Pentru a vă alătura unui oraș aveți nevoie de o invitație. Invitațiile nu expiră niciodată. Acestea pot fi fie acceptate fie refuzate. Odată ce invitația a fost acceptată, jucătorul nu poate fi dat afară din oraș pentru următoarele 24 de ore.
• Alăturare oraș - Folosind avizierul


Odată cu versiunea de joc 2.24, puteți folosi Avizierul (se deblochează atunci când atingeți nivelul 10 al caracterului) pentru a căuta orașe dispuse să accepte jucători noi fără ca aceștia să fie invitați de Primari sau Consilieri. Avizierul se poate accesa atunci când nu aparțineți unui oraș, din Menu-ul de jos al paginii (poză mai jos).

Alaturare oras.png

Paraseste oras.png
• Părăsire oraș

Puteți părăsi orașul fie de bună voie accesând Primărie -> Locuitori și dând click pe butonul de părăsire oraș (vezi poza din stânga) fie la decizia Primarilor/Consilierilor.

Alăturare oraș / Video