De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare

Forturile

Un oras poate construi sau ataca un fort mic daca are cel putin 24,500 puncte, un fort mediu daca are cel putin 36,000 puncte, si un fort mare daca are cel putin 41,800 puncte.

Un fort ofera multe avantaje oraselor membre:

 • Cazarma ofera un loc bun de odihna.
 • Orasul care detine fortul mare din regiune poate denumi acea regiune.
 • Punctele de constructie ale fortului sunt contorizate la punctele orasului ce-l detine.
 • Lupte excitante in care poti sa-i faci un renume orasului tau.
 • In urma luptelor de fort poti castiga obligatiuni, experienta si bani.

Forturile sunt marcate pe harta cu o iconita. Un fort gri poate fi construit, un fort rosu apartine altui oras, iar un fort albastru apartine orasului tau. Pe harta forturile se identifica prin iconite de diferite marimi.

Construirea unui fort

Un fort poate fi construit doar de consilierii/primarii unui oras. Marcajele forturilor gri reprezinta forturile neconstruite de pe harta. Urmatoarele cerinte trebuie indeplinte pentru a putea construi un fort:

 • Trebuie sa fi consilier sau primar al unui oras.
 • Orasul trebuie sa aibe punctele necesare.
 • Orasul trebuie sa aibe bani in trezorerie.
 • Trebuie sa fi pe spotul de constructie al fortului.
 • Nu trebuie sa fie deja un fort construit sau in constructie pe acel spot.
 • Ai nevoie de 80 puncte de energie.

Constructia unui fort dureaza 8 ore. Este nevoie de doar 1 jucator pentru a-l construi. De indata ce fortul este construit, toti membrii orasului pot sa-l viziteze si sa ajute la constructia lui. Daca mai multi jucatori incearca sa construiasca un fort pe acelasi spot simultan, jucatorul care a inceput primul constructia va finaliza fortul.

Marimea forturilor

Exista 3 tipuri de fort: mici, medii si mari. Exista cate un fort din fiecare tip in fiecare regiune. Depinzand de marimea fortului nivelul maxim al cladirilor poate varia, la fel si numarul luptatorilor, si chiar cerintele pentru constructia cladirilor. Fortul mare este si cel care poate denumi regiunea.

Fort mic Fort mediu Fort mare
Puncte oras necesare 24500 36200 41800
Cost constructie/atac $1500 $5000 $10000
Nivel maxim cladire principala 10 10 10
Nivel maxim depozit 7 7 7
Nivel maxim cazarma 2 4 6
Nivel maxim turn 3 4 5
Nivel maxim zid 3 4 5
Nivel maxim poarta 3 4 5
Nivel maxim magazin 1 2 3
Nr. maxim participanti 50 Atacatori
42 Aparatori
100 Atacatori
84 Aparatori
140 Atacatori
120 Aparatori
Redenumire regiune Nu Nu Da

Cladirea principala

Cladirea principala este centrul politic al fortului. Aici poti vedea orice despre orasele si membrii fortului. De asemenea, poti monitoriza activitatea si schimba setari.

Orasele

Pagina cu membrii fortului poate sa fie vazuta de oricine. Toti membrii curenti ai fortului sunt afisati aici, sortati dupa oras si nivel. Cu un click pe oras puteti arata sau nu membrii lui. Memberii fortului vad si activitatea, nivelul cladirilor si banii din trezorerie.

Constructia

Orice membru al fortului poate sa ajute la construirea lui. Este nevoie de resurse atat pentru deblocarea nivelelor, cat si pentru constructia propriu-zisa. Doar primarii pot debloca nivelele cladirilor, dar doar atunci cand sunt destule resurse disponibile. Toate produsele trebuie sa fie stocate in depozit pentru a putea fi folosite.

Invitatii

Un fort poate fi construit si aparat de mai multe orase. Orasul care il construieste sau il cucereste detine fortul. Primarii acestui oras pot invita sau da afara orase din fort. O data ce un oras a fost invitat, primarul orasului trebuie sa accepte sau sa respinga invitatia.

Manevre

Primarii si consilierii orasului care detin fortul pot crea manevre. Acestea sunt simulari identice unei batalii de fort, in care poate sa intre orice, dar la final nu se pierde niciun punct de viata si nici nu se primeste experienta.

Profil

Liderii fortului pot sa-l redenumeasca si sa ii creeze un profil.

Log

Aici se pot vedea ultimele constructii.

Cazarma

In cazarma te poti odihni daca faci parte din fort. Dormitul aici este mereu gratuit. Te vei simti ca nou dupa doar 6 ore de somn.

Nivel cladire Durata Puncte de energie Puncte de viata
1 6 ore 75 80%
2 6 ore 80 85%
3 6 ore 85 90%
4 6 ore 90 95%
5 6 ore 95 100%
6 6 ore 100 100%

Depozit

Diferit fata de orase, la fort constructiile necesita produse. Toate produsele sunt stocate in depozit pana cand sunt folosite pentru constructie. Fiecare nivel ofera 6 noi sloturi de depozitare. Fiecare membru al fortului poate sa depuna produse pana cand depozitul este plin. Nu este posibil sa luati produsele inapoi. Cosilierii pot sterge produsele daca este nevoie.

De asemenea, este posibil sa depozitati si bani pentru constructiile vitoare. Nu este posibil sa retrageti banii sau sa ii mutati in trezoreria unui oras.

Depozitul de resurse are 6 nivele.

Aliantele si fortul

Fiecare membru al unei aliante (introdusa in versiunea 1.29), in ciuda faptului ca orasul sau detine sau nu un fort, poate sa doarma in Cazarmele oricarui fort detinut de un oras al aliantei. Orice jucator membru al unui oras este restrictionat sa intre in lupta de fort de partea aliantei care detine fortul.