Joburi

De la Wiki The-West RO
Jump to navigation

Joburi

Work.png

Pentru a primi bani şi puncte de experienţă, trebuie să munceşti sau să te duelezi cu ceilalţi jucători. Există mai multe locuri de muncă, care îţi aduc avantaje diferite. Fiecare muncă o găseşti de mai multe ori pe hartă. Indiferent de locul unde depui munca respectivă valorile pentru acel job vor fi aceleaşi.

Locurile de muncă sunt marcate pe hartă cu un cerc maro. Joburile pe care nu le poţi face încă au un simbol transparent.
Job.png Pentru a începe o muncă trebuie să apeşi pe simbolul respectiv.

Pentru a începe munca, trebuie să alegi întâi timpul de muncă şi să apeşi pe "OK". La distanţă vezi timpul necesar pentru a ajunge la locul de muncă. Când ai ajuns acolo începi automat cu lucrul. Nu poţi face mai multe joburi concomitent. Când eşti gata cu munca îţi primeşti salariul şi punctele de experienţă. Cu puţin noroc poţi găsi obiecte în timpul lucrului. Dar din păcate poţi avea şi ghinion şi te poţi accidenta în timpul muncii. Fiecare job este obositor. Te costă puncte de energie.
Întrerupe munca
Abort.png
Poţi întrerupe munca oricând, prin apăsare pe semnul roşu X aflat lângă munca respectivă. Vei primi salariul corespunzător ultimului interval de muncă selectabil pe care l-ai îndeplinit. Dacă întrerupi munca după 40 de minute, primeşti doar salariul pentru 30 de minute. Dacă întrerupi după 115 minute, primeşti salariul pentru 60 de minute. Dacă te răzgândeşti şi întrerupi munca în timp ce te afli încă pe drum, te vei întoarce automat în punctul de pornire. Dacă ai automatizarea oferită de contul premium şi poţi da trei comenzi deodată, la întreruperea comenzii doi se va trece automat la comanda trei.


    • == Valoarea jobului ==

Dollar.pngSalarii

Salariul are o valoare între 0% şi 100%. Această valoare îţi arată câţi dolari poţi primi pentru munca respectivă. Cu cât este mai mare valoarea cu atât mai mulţi bani vei primi.

Experience.pngExperienţă

Experienţa este o valoare între 0% până la 100%. Această valoare îţi arată câte puncte de experienţă poţi obţine pentru munca respectivă. Cu cât mai ridicată valoarea cu atât mai multe puncte vei primi.
Luck.pngNoroc

Norocul este o valoare între 0% până la 100%. La fiecare muncă ai posibilitatea să găseşti un obiect. Dacă ai mult noroc poţi găsi mai uşor obiectele şi acestea vor fi mai valoroase. Cu cât lucrezi mai mult timp, cu atât ai şanse mai mari să găseşti un obiect.
Danger.pngPericol

Pericol este o valoare între 0% şi 100%. Pentru fiecare muncă există riscul de a te răni. Cu cât este mai mare valoarea pericolului, cu atât mai grave pot fi rănile. Foarte important este să ai cât mai multe puncte de muncă. Probabilitatea de a te accidenta este legată de timpul de muncă. Cu cât lucrezi mai mult timp, cu atât este mai mare probabilitatea să te răneşti.
Motivation.pngMotivaţie
Motivaţia este o valoare între 0% şi 100%. Această valoare arată cu ce motivaţie lucrezi. Cu fiecare oră de muncă aceasta scade cu 3%, dar va creşte zilnic din nou cu 10% puncte. Dacă motivaţia este mai mică de 100%, vei primi pentru caracterul tău un salariu mai mic, mai puţine puncte de experienţă şi obiecte mai puţin valoroase. Cu o motivaţie de 80% primeşti de exemplu numai 80% din salariu şi 80% din experienţă.


Puncte de lucru

Punctele de lucru arată cât de bine poţi lucra. Ai nevoie de cel puţin un punct de muncă pentru a putea lucra. Dacă ai mai multe puncte vei primi şi un salariu mai mare, vei găsi obiecte mai valoroase şi riscul de accidentare la muncă va fi mai mic.

Fiecare job este dependent de 5 îndemânări. Numai aceste 5 aptitudini sunt importante pentru munca aceasta. Dacă la aduni obţii suma punctelor de îndemânare. Fiecare muncă are un anumit grad de dificultate. Suma punctelor de îndemânare minus dificultatea jobului îţi arată numărul punctelor de muncă.

Exemplu

Points1.png

Pentru a fi paznic la oi trebuie să fii rezistent, perseverent, să ai aptitudini de conducător şi dublu instinct pentru animale. În acest exemplu rezistenţa a fost ridicată la trei şi perseverenţa la doi. Acum ai: 3 rezistenţă +2 perseverenţă +0 Conducere +0 instinct pentru animale +0 instinct pentru animale


5 puncte de îndemânare

Dificultatea acestui job este 7. Asta înseamnă că deocamdată ai 5-7 deci -2 puncte de muncă. Deci nu poţi face încă această muncă.

Optiunea 1

Points2.png

Dacă îţi îmbunătăţeşti aptitudinea de conducător la nivelul 3, ai avea 3+2+3+0+0 deci 8 puncte de îndemânare. Dacă facem scăderea vei avea atunci 8-7, deci +1 punct de muncă. Acum ai putea face jobul acesta.

Optiunea 2

Points3.png

Dacă îţi antrenezi instinctul în munca cu animalele cu 2 puncte ai avea 3+2+0+2+2 deci 9 puncte de îndemânare şi în final 9-7, deci +2 puncte de muncă. Acum ai putea face acest job.

Optiunea 3

Points4.png

Şi prin ridicarea nivelului de atribute poţi face munca aceasta. Dacă ridici carisma cu un punct se ridică automat şi aptitudinile de conducere şi instinctul în munca cu animalele cu un punct. Ai 3+2+1+1+1 deci 8 puncte de îndemânare. Şi în acest caz ai putea face munca pentru că 8-7 este exact 1 punct de muncă.