Dueluri

De la Wiki The-West RO
Jump to navigation

Dueluri

alt text

Există două tipuri de dueluri. Dueluri contra NPC și dueluri împotriva altor jucători (de acum înainte vor fi numite doar Dueluri).


Informații generale

Un duel este o luptă între 2 jucători. Pentru a avea un duel de succes, atât provocatorul cât și apărătorul trebuie să îndeplinească un set specific de cerințe. Nu este necesar ca jucătorul apărător să fie online pentru ca tu să îl poți provoca.

Un duel durează 10 minute și are loc în locația apărătorului; acest lucru înseamnă că provocatorul trebuie să călătorească mai întâi acolo. Dacă apărătorul se mută într-un loc diferit după inițierea duelului, locația duelului nu se va schimba. Rețineți că un personaj din clasa Duelist poate ataca pe o rază de 15 minute fără să călătorească acolo (sau 30 de minute dacă a activat Bonus de caracter). Avantajele duelului fiecărei clase pot fi găsite aici.

Duelurile necesită, în mod obișnuit, 12 puncte de energie pentru atacator. Apărătorul nu consumă energie. Costul energiei nu este dependent de rezultatul duelului, adică, dacă câștigi sau pierzi, punctele de energie vor fi deduse de la personajul tău. Puteți anula duelul înainte ca timpul de 10 minute să ajungă la 0, iar celălalt jucător nu va primi nicio notificare.

Notă: nu veți pierde puncte de energie pentru anularea unui duel. De asemenea, nu veți pierde puncte de energie dacă oponentul dvs. se culcă sau iese în afara nivelului dvs. de duel, părăsește orașul sau leșină înainte să se producă atacul. (cunoscut și ca „duel eșuat”).

Provocarea unui jucător

Un duel poate fi inițiat în patru moduri:

alt_text
Dând clic pe butonul Duel din profilul jucătorului.
alt_text
Dând clic pe locația jucătorului pe hartă și făcând clic pe butonul Duelează jucătorul de lângă numele jucătorului.
alt_text
Dând clic pe linkul Duel de lângă numele jucătorului din salonul orașului său.
alt_text
Dând clic pe meniul Duel din partea de jos a paginii, accesând fila Jucători și făcând clic pe pe butonul Duel de lângă nume. Mai multe informații despre modul de utilizare a filei Jucători pot fi găsite aici.


Cerințele unui duel

Pentru a fi inițiat un duel, trebuie îndeplinite toate următoarele cerințe:

 • Atacatorul trebuie să fie membru al unui oraș. Acest oraș are nevoie și de un Cioclu.
 • Apărătorul trebuie să fie membru al unui oraș.
  • Atenție 1: Orașul apărătorului nu are nevoie de Cioclu.
  • Atenție 2: Dacă apărătorul are o recompensă, acesta poate fi atacat chiar dacă nu are un oraș.
 • Atacatorul și apărătorul nu pot fi membri ai aceluiași oraș.
 • Atacatorul trebuie să viziteze locația apărătorului.
 • Atacatorul are nevoie de cel puțin 12 puncte de energie sau, dacă este sub protecție de duel (în urma unui leșin într-un duel) iar aceasta urmează să expire în mai puțin de 48 de ore, de cel puțin 1 punct de energie.
 • Ambii jucători trebuie să poată acumula puncte de experiență din posibila câștigare a duelului.
 • Nu poți provoca același jucător de mai multe ori pe oră.
 • Un jucător, atacator sau apărător, nu poate fi provocat la un duel în termen de 72 de ore de la leșinul acestuia într-un duel. Cu toate acestea, jucătorul leșinat își poate anula cele 72 de ore de protecție împotriva duelului inițiind un duel la 24 de ore după ce a fost leșinat într-un duel.
 • Apărătorul nu poate dormi într-un hotel sau în cazarmă decât dacă a inițiat un duel în ultimele 45 de minute și duelul se termină înainte de încheierea perioadei de 45 de minute.
 • Apărătorul nu poate fi într-o locație de luptă de fort și înscris la luptă decât dacă a inițiat un duel în ultimele 45 de minute și duelul se termină înainte de încheierea perioadei de 45 de minute.


Duelul

Un duel este separat în 8 runde. Fiecare jucător are 8 șanse să încerce să obțină o lovitură și 8 șanse pentru a evita atacul de la celălalt jucător. Pentru a obține o lovitură, aveți nevoie de o valoare mare de atac. Pentru a feri o lovitură aveți nevoie de o valoare de apărare ridicată.


Valoarea atacului

Skill Aim.png

Valoarea atacului este decisă de abilitatea Țintire. Cu cât aveți mai multe puncte în abilitatea Țintire, cu atât este mai mare șansa de a lovi adversarul. Un bonus suplimentar pentru abilitatea dvs. Țintire vine prin compararea abilităților Tactică și Aspect.


Skill Tactic.png
Skill Appearance.png

Cu abilitatea Tactică, apărătorul își poate folosi avantajul de gazdă. El alege partea pe care stă și folosește cunoștințele orașului. Pe de altă parte, atacatorul își folosește abilitatea Aspect pentru a-l intimida pe apărător. Dacă abilitatea tactică a apărătorului este mai mare decât abilitatea de aparență a atacatorului, apărătorul primește un bonus la abilitatea Țintire. Dacă abilitatea tactică a apărătorului este mai mică decât abilitatea de aparență a atacatorului, atacatorul primește un bonus la abilitatea Țintire. Cu cât diferența dintre abilități este mai mare, cu atât bonusul este mai mare.

În plus, fiecare jucător primește un bonus de +5 pentru valoarea atacului, făcând posibil ca aceștia să obțină o lovitură atunci când sunt îndeplinite condițiile potrivite.


Există îmbunătățiri disponibile și pot fi craftate care pot spori punctele de îndemânare de la abilitatea Țintire, Tactică sau Aspect și, prin urmare, crește valoarea atacului cuiva.


Valoare de evitare

Skill Dodge.png

Valoarea de apărare este calculată din abilitatea Ferire.


Dacă apărătorul se eschivează pentru a acoperi partea corpului pe care atacatorul țintea, abilitatea Ferire a apărătorului crește semnificativ, în timp ce Țintirea atacatorului rămâne aceeași. Vezi și tactici de duel.

În plus, fiecare jucător primește un bonus de +5 pentru valoarea de apărare, făcându-i posibil să se sustragă de la o lovitură atunci când sunt îndeplinite condițiile potrivite.


Există îmbunătățiri disponibile și pot fi craftate care pot spori punctele de îndemânare de la abilitatea Ferire ale unui apărător.


Schimbul de daune

Atacatorul este primul care atacă în fiecare rundă, urmat de apărător. Ambii luptători au opt șanse de a obține o lovitură și de a provoca daune, cu excepția cazului în care viața unuia dintre cei doi participanți atinge 0 înainte de începerea următoarei runde.


Cu fiecare lovitură, valoarea de atac a atacatorului este comparată cu valoarea de apărare a apărătorului. Pentru aceasta, se ia o valoare aleatorie între 1 și valoarea atacului, iar o valoare aleatorie între 1 și valoarea de apărare. Dacă valoarea atacului este mai mare, atacatorul obține o lovitură și provoacă daune. Dacă valoarea este mai mică, lovitura nu atinge ținta și nu se face daune. După aceasta, este timpul ca apărătorul actual să atace.


Daune

Daunele sunt cauzate atunci când un jucător reușește o lovitură asupra altui jucător și sunt calculate în puncte de viață. Cantitatea de daune suferite este decisă de cinci factori:


Arma de duel
Weapon Dmg.jpg

Există două clase diferite de arme pentru duel. Arme albe și arme de foc. Puteți găsi o listă cu toate armele disponibile aici.


Fiecare armă, indiferent dacă este albă sau de foc, are un interval specific de daune. Acest interval poate fi găsit în statisticile armei. De fiecare dată când un jucător aterizează o lovitură, un număr din intervalul de daune al armei este ales aleatoriu.


Abilitățile de daune

Daunele produse de o armă albă se măresc cu ajutorul abilități Vigoare. Pentru armele de foc, daunele sunt crescute cu abilitatea Împușcare. Daunele pe care le poate face fiecare armă variază de la 25% (minim) până la 175% (maxim) . În niciun caz această sumă nu poate fi mai mică decât dauna minimă sau mai mare decât cea maximă.

Zona de lovire

O zonă de lovire este locația în care atacatorul aterizează lovitura. Așa cum s-a menționat deja în duelling tactics, aceasta poate fi selectată în fila Tactica din meniul Dueluri.

Arm shot.jpg O lovitură de braț oferă daune 100%.
Shoulder shot.jpg O lovitură în umăr îți dă daune 115%, adică cu 15% mai mult.
Headshot.jpg
O lovitură în cap vă oferă 150%, adică cu 50% mai mult.
Atenție: Cu cât un atacator țintește mai sus, cu atât este mai dificil să obții o lovitură.


Rezistenţe
Skill Tough.png
Skill Reflex.png

În general, rezistența este capacitatea apărătorului de a reduce daunele suferite la fiecare lovitură. Acest lucru poate fi realizat investind puncte de îndemânare si atribute în cele pentru rezistență. Regula generală este că o abilitate bună de Rezistenţă scade daunele provocate de armele albe, în timp ce abilitatea Reflex este eficientă împotriva celor de foc. Cu cât un apărător are mai multă rezistență, cu atât va avea mai puține daune pe lovitură. Cu cât atacatorul are mai multe puncte în abilitățile de daune (vigoare/ împușcare în funcție de armă), cu atât mai multe daune vor fi cauzate (cunoscut și sub denumirea de "trece prin rezistență" ).

Intrând în detalii, totuși, există o distincție între rezistența primară și secundară. Acest lucru înseamnă că atât pentru adversarii cu armă albă, cât și pentru adversarii cu armă de foc, ambele abilități de rezistență contează într-o măsură.

 • Împotriva duelurilor cu armă de foc: Rezistență primară: Reflex, Rezistență secundară: Rezistență
 • Împotriva duelurilor cu armă albă: Rezistență primară: Rezistență, Rezistență secundară: Reflex

Formula de calcul a rezistenței totale este:

Rezistență totală: 1 * Rezistență primară + y * Rezistență secundară Unde „y” este un număr nedivulgat de dezvoltatorii jocului. Cu toate acestea, s-a sugerat că această valoare este între 0,25 și 0,5.

Diferența dintre abilitățile de daune și rezistența totală definește cât de multă daună poate provoca arma adversarului. Dacă diferența este un număr pozitiv (>0), atacatorul va provoca daune între 100% și 175%. Dacă diferența este un număr negativ (<0), daunele atacatorului vor varia de la 25% până la 100%.

Daune – Rezistenţă
Dauna armei
100
175
55
170
40
165
30
160
20
145
10
130
5
115
3
110
0
100
-3
90
-5
85
-10
70
-20
55
-30
40
-40
35
-55
30
-100
25
Îmbunatățiri pentru duel

Există îmbunătățiri care măresc daunele provocate de o armă, fie sporind abilități precum vigoarea și împușcarea, fie adăugând daune armei echipate. În consecință, există îmbunătățiri care pot crește abilitățile de rezistență. Pentru mai multe informații despre îmbunătățiri, verificați pagina craftare.

Pentru a rezuma tot ceea ce a fost menționat cu privire la daune și pentru a oferi un exemplu simplu de calcul al daunelor, daunele maxime pe care le poate provoca un pistol Howdah (interval de daune 100-200) împotriva unui adversar nerezistent (multiplicator x1.75) în timp ce țintește capul (multiplicator x1.50) și utilizează o Pietră de lustruit (creștere daune 30-50) este după cum urmează:
(200+50)x1.75x1.50 = 656 puncte de viață


Tactici de duel

Înainte ca un duel sa fie inițiat, jucătorii pot selecta unde vor ținti și cum se vor feri făcând clic pe meniul Duel din partea de jos a paginii și apoi făcând clic pe fila Tactică. Prin setarea zonelor de lovire și ferire, acestea pot modifica și daunele și șansele de evitare (vezi și valoarile de evitare).

După cum sa afirmat deja, în funcție de zona pe care atacatorul o lovește, se iau diferite cantități de daune. O lovitură în umăr produce cu 15% mai multe daune, în timp ce o lovitură la cap produce cu 50% mai multe daune. Totuși, țineți cont de faptul că, cu cât ținți mai sus, cu atât mai mici sunt șansele de a obține lovitura.

Există patru opțiuni pentru ferire.

Duck.jpg Aplecatul protejează capul și ambii umeri.
Dodge left.jpg Feritul în stânga protejează capul, umărul drept și brațul drept.
Dodge right.jpg Feritul în dreapta protejează capul, umărul stâng și brațul stâng.
Stand up.jpg Ridică-te și fii mai concentrat pentru următoarea rundă. Acest lucru dublează valoarea atacului.

Aceste setări sunt pentru rundele 1-4. După aceea, același model se repetă, adică runda 1 și 5 au aceeași țintă și poziție de ferire și așa mai departe.


Sugestie: După abilitățile de bază, poziția de duel este al doilea factor în determinarea rezultatului unui duel. Poziția ta nu este arătată oponenților tăi, cu toate că duelurile frecvente pot permite dușmanilor să-ți ghicească configurația, așa că este recomandat să schimbi frecvent poziția ta.


Câștigarea unui duel

Jucătorul care provoacă cele mai multe daune în duel câștigă. Dacă ambii jucători provoacă exact aceeași cantitate de daune, apărătorul câștigă. Dacă un jucător își pierde toate punctele de sănătate în duel, acesta leșină și nu poate fi duelat sau duela în următoarele 72 de ore sau 24 de ore dacă jucătorul alege să-și anuleze protecția. Își pierde toată energia și banii pe care îi transportă, nu și banii săi din bancă. Celălalt jucător este declarat câștigător chiar dacă a provocat mai puține daune.


Rezultatul unui duel

Duel3.png

Câștigătorul duelului primește două recompense: bani și puncte de experiență(caracter și dueluri). Cel care pierde duelul primește, de asemenea, unele penalizări, pierde o parte din banii numerar, experiența de duel și puncte de viață. Dacă un jucător este eliminat (leșin) într-un duel, acesta va pierde toate punctele de energie.

Câștigătorul primește 1/3 din banii numerar pe care îi avea pierzătorul. Dacă învinsul nu are bani, câștigătorul nu primește nimic. Dacă jucătorul învins este eliminat, pierde toți banii din buzunar (nu numerarul contului bancar) iar câștigătorul primește tot 1/3 din ei. Clasa de caracter Duelist câștigă cu 5% mai mulți bani într-un duel (sau 10% dacă are Bonus de caracter activ).


Câștigătorul primește, de asemenea, puncte de experiență pentru duel. Câte puncte sunt primite depinde de nivelul de duel al adversarului. Învinsul va pierde 1/3 din experiența de duel pe care ar fi câștigat-o dacă ar fi câștigat duelul.


Experiență pentru duel = (7 * Nivelul de duel al învinsului) - (5 * Nivelul de duel al învingătorului) + 5
Experiență pentru caracter = (Experiența pentru duel * 3) * Bonus de exp. din seturi de iteme
Câștigătorul ar trebui întotdeauna să primească minim 1 punct de experiență.

Recompensa punctelor de experiență este afectată de motivația de duel a câștigătorului. Rețineți: cerința de 1 puncte de experiență care este necesară pentru ca un duel să se producă este calculată pe baza unei motivații de 100%, chiar dacă motivația atacatorului este chiar și la 10% în momentul în care are loc duelul.


Sugestie: Raza dvs. de duel poate fi calculată prin următoarea formulă:

Nivelul maxim de duel al adversarului = (7 * Nivelul tău de duel + 4) / 5
Nivelul minim de duel al adversarului = (5 * Nivelul tău de duel + 4) / 7

Nivelul de duel

Nivelul de duel al unui jucător este calculat de la nivelul caracterului său și punctele de experiență pe care jucătorul le-a câștigat și le-a pierdut în dueluri. Cu cât s-au primit mai multe puncte, cu atât nivelul de dueluri este mai mare. Începând cu upgrade-ul 2.17 care vizează reducerea duelurilor la motivație zero, următoarele reguli se aplică în calculul nivelului de duel al unui jucător:

 • Nivelurile de duel vor fi limitate la patru sute cincizeci
 • Pierderea unui duel va deduce o treime din experiența de duel pe care ai fi câștigat-o
 • Caracterele active fără duel inițiat în ultimele patruzeci și cinci de zile vor pierde 1% din experiența lor actuală în duel în fiecare săptămână
 • Motivația pentru duel nu va scădea niciodată sub 10% (A fost setată inițial la 1% în upgrade-ul 2.17, dar a fost ulterior mărită)

Dacă pentru o perioadă de 45 de zile nu începi nici un duel, nivelul de duel scade treptat. O altă metodă de a scade nivelul de duel este folosind Poțiune Misterioasă ce poate fi obținută la Waupee sau pe Magazinul Union Pacific la prețul de 500 Pepite / Obligațiuni Union Pacific.

Info caseta.png
Informație / Sfat
Pentru a afla nivelul de duel după utilizarea Poțiunii Misterioase, introduceți nivelul caracterului și nivelul duelului în formularul de mai jos:

Experiența de duel actuală:
Nivelul de duel după utilizarea poțiunii:


Motivație

Există două tipuri de motivație pentru duel. Motivație contra NPC și Motivație versus jucători (PvP).

Motivație contra NPC

Mai multe informații despre motivația contra NPC pot fi găsite aici.


Motivație versus jucători (PvP)

Cu cât această motivație este mai mică, cu atât câștigătorul obține mai puțină experiență. Doar atacatorul pierde motivație, indiferent dacă câștigă sau pierde.


Cu fiecare duel, motivația scade cu 3 puncte. O motivație mai mică înseamnă că se primesc mai puține puncte de experiență. De exemplu, cu o motivație de 50% câștigătorul primește doar jumătate din punctele calculate. Cu o motivație de 10%, minimul, câștigătorul obține doar câteva puncte de experiență. Motivația crește cu 10 puncte pe zi.


Vă puteți verifica motivația actuală fie în fila Jucător din meniul Duel, fie verificând saloon-ul dintr-un oraș străin.

Recompense

 • Puteți duela jucători fără oraș cu o recompensă pe cap.
 • Odată ce recompensa este colectată, aceștia nu mai pot fi duelați.


Mai multe informații despre recompense pot fi găsite aici.


Avantajele duelurilor în funcție de clasa de caracter

Din cele cinci clase de caracter disponibile în joc, doar două dintre ele oferă avantaje speciale pentru duel: clasa Soldat și Duelist.

Soldat

Soldier.png
 • Nivelul necesar pentru a utiliza o armă este redus cu 3 nivele.
 • În dueluri primești un bonus de 25% la abilitatea Tactică.

Duelist

Dueller.png
 • Motivația pentru duel crește 40% mai repede decât la alte clase.
 • Primești cu 10% mai mulți bani într-un duel câștigat.
 • Puteți efectua dueluri pe o rază de 15 minute fără a călători acolo.


Rețineți că toate aceste avantaje sunt dublate dacă jucătorul a activat bonusul de caracter.


Fila Jucător

Dacă nu aveți un jucător specific pe care doriți să-l duelați, o modalitate de a găsi adversari este folosind fila Jucător.


Distance Range.jpg

În partea dreaptă a acestei ferestre aveți opțiunea de a specifica intervalul de distanță în care căutați. Puteți alege între 10 minute și până la 6 ore.
În partea stângă, aveți opțiunea de a vă aranja dușmanii în trei moduri diferite:

100px-By duel lvl.png După nivelul de duel (ascendent și descendent), făcând clic pe cele două revolvere încrucișate deasupra avatarelor jucătorilor.
100px-By distance.png După distanță (cea mai apropiată sau cea mai îndepărtată), făcând clic pe cele trei stele de deasupra numelor.
100px-By class.png După clasă, făcând clic pe pictograma celor două arme încrucișate de aur de deasupra claselor.


Dacă faceți clic pe fiecare dintre aceste pictograme o dată, veți sorta adversarii de la cea mai mică valoare la cea mai mare (sau de la A la Z pentru clase). Dacă faceți clic pe el din nou, le veți sorta de la cea mai mare valoare la cea mai mică (sau de la Z la A pentru clase).

Sugestie: Setarea distanței la 6 ore și apoi asortarea dușmanilor prin nivel de duel (ascendent și descendent) vă poate oferi o idee despre raza dvs. actuală de duel. Vă rugăm să rețineți că această metodă arată doar adversarii care îndeplinesc cerințele unui duel, prin urmare, dacă dușmanii dvs. de cel mai înalt nivel sau de cel mai mic nivel sunt adormiți sau eliminați, nu vor apărea aici.

Dueluri cu NPC

Există două tipuri de dueluri cu NPC. Dueluri NPC din fila Duel și dueluri NPC din misiuni.


NPC-uri din fila "Duel"

NPC skills.jpg

Un jucător se poate duela împotriva personajelor NPC făcând clic pe pictograma Duel din partea de jos a paginii și apoi accesând fila Bandiți. O listă a NPC-urilor este afișată pe acest ecran și, trecând cu mouse-ul peste fiecare NPC, puteți vedea abilitățile lor de duel, armele și punctele de sănătate. Puteți folosi duelurile NPC pentru a testa build-ul dvs. actual de duel.

Fiecare duel contra NPC costă 5 puncte de energie și scade motivația de duel contra NPC cu 2%. Pentru fiecare duel NPC pe care îl câștigați, ridicați nivelul de dificultate cu 1 punct. Pentru fiecare nivel de duel NPC pe care îl pierzi, îl cobori cu 1 punct. Cu cât este mai înalt nivelul, cu atât adversarul tău este mai greu de învins.


Când învingi adversarul tău NPC, cele două revolve încrucișate de lângă nume dispar și pictograma dispare. Există, de asemenea, o perioadă de reînnoire până când apare următorul bandit. Acest lucru poate fi găsit sub numele și nivelul adversarului

NPC respawn.jpg


Bandiții disponibili se reînnoiesc la fiecare jumătate de oră. În partea de jos a ferestrei puteți vedea cât timp mai rămâne.


Câștigați atât bani, cât și puncte de experiență din victoriile contra NPC, dar pierzi și o parte din bani dacă pierzi duelul. Notă: Nu primiți experiență față de nivelul dvs. de duel.


Atenție: Dacă leșinați în urma unui duel contra NPC, nu primiți perioada de protecție de 24/72 ore, dar dvs. pierdeți toate punctele de viață, energia și banii numerar și vă treziți în hotelul din orașul dvs. iar nivelul de dificultate al duelului se restabilește la 0. Dacă sunteți fără oraș, rămâneți în aceeași locație în care ați fost eliminat.

NPC-uri din misiuni

Duelurile împotriva NPC-uri din misiuni funcționează la fel ca și duelurile împotriva jucătorilor. Există totuși două diferențe majore:


 • Adversarul din misiunii nu ia bani de la tine, chiar dacă pierzi duelul.
 • Puteți provoca un adversar de misiune ori de câte ori doriți, până când veți câștiga duelul. Nu există timp de așteptare ca pentru provocarea altor jucători.
 • Uneori vi se cere să câștigați împotriva unui NPC, alteori vi se cere să ucideți NPC.


Atenție: Chiar și împotriva unui NPC din misiuni, puteți leșina iar prin aceasta, puteți pierde toți banii și energia. Dacă sunteți membru al unui oraș, veți fi teleportat înapoi în hotelul orașului dvs. Dacă sunteți fără oraș, veți rămâne în aceeași locație.


Mai multe informații despre toate misiunile și NPC-uri de misiuni pot fi găsite aici.