De la Wiki The-West RO
(Redirecționat de la FAQ: Despre oras)
Salt la: navigare, căutare
Oraș


Oras nou.png
Deși nu este absolut necesar, pentru a avea anumite avantaje, trebuie să faci parte dintr-un Oraș. Avantaje cum ar fi: posibilitatea de a duela alți jucători, posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate de jucători, accesul la forumul orașului, accesul la un Șerif (unde poți vedea recompensele puse pe capul altor jucători), preț redus la obiectele din magazinele orașului, o piață proprie și multe altele!


Divider.png


Tipuri de orașe


Oras fondator.png
• Orașele fondatoare (întemeietoare)

Orașele fondatoare sunt situate în Estul hărții și acestea au scopul de a ajuta jucătorii noi. Acestea fac parte din tutorialul de început și nu pot fi deținute de jucători. În aceste orașe fondatoare poți beneficia de câteva magazine mici, dormit în hotel și accesul la o piață. Orașele fondatoare sunt: Old Hamburg, Richmond, Boston, Washington și New York.

Oras abandonat.png

• Orașe fantomă

Orașele fantomă sunt orașe construite de jucători și abandonate. Sunt evidențiate cu o culoare gri (imaginea din dreapta). Pentru a revendica un oraș fantomă, ai nevoie de: 80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă. Avantajul construirii unui oraș fantomă este că progresul acestuia va fi continuat de la momentul în care a fost abandonat. Pentru ca un oraș să devină abandonat, este nevoie ca toți membrii acestuia să îl părăsească.


Divider.png


Fondarea unui oraș nou
Asezare.png
• Fondarea unui oraș

Pentru a întemeia un oraș nou, trebuie să căutați pe hartă așa-zisele "așezări" (poza din stânga). Costurile pentru întemeiere sunt aceleași ca cele pentru revendicarea unui oraș fantomă (80 de puncte de energie, 300$ și 8 ore de muncă). Este posibil ca pe lumile de joc mai vechi să nu găsiți aceste așezări întrucât au fost deja ocupate și se găsesc în stagiul de Orașe Fantomă (vezi mai sus poza).

Construire oras.png
• Dezvoltarea orașului

După ce orașul a fost întemeiat, este recomandat ca acesta să fie dezvoltat. Clădirile acestuia pot fi construite (sau dezvoltate) de orice clasă de caracter dar cea mai eficientă fiind cea de Muncitor. Costurile construirii sau dezvoltării sunt suportate de Trezoreria Orașului unde toți membrii pot contribui (se accesează din fereastra băncii) sau din averea privată (această opțiune este vizibilă în fereastra de construire a clădirii). Nivelul fiecărei clădiri se poate vedea ținând săgeata pe clădire în fereastra Orașului sau direct accesând Primăria. Tot din fereastra Primăriei puteți construi clădirile dând click pe numele acestora.


Pentru a putea construi clădirile, aveți nevoie de 3 îndemânări: Construcție, Conducere și Reparare. Atunci când construiți clădirile orașelor nu puteți găsi obiecte, nu primiți bani, decât Puncte de Construcție ce vă ajută la clasament și puncte de experiență. În fereastra construirii unei clădiri aveți de asemenea și Punctele de muncă ce ajută la eficiență. Cu cât aveți mai multe puncte, cu atât mai repede construiți acea clădire. Costurile unei ore de muncă costă 240$. Dacă o clădire ajunge la un nivel mai mare, sunt necesare mai multe ore de muncă (deci mai multe cheltuieli). Un jucător cu mai multe puncte de muncă va construi mult mai repede o clădire comparativ cu un jucător cu mai puține puncte de muncă.


Nivelul maxim al clădirilor variază între 5 și 20. Excepție face doar Biserica ce poate fi dezvoltată la infinit. Această clădire este folosită adesea de jucători de top pentru a primi experiență mai multă la nivel mai mare. Cu cât Biserica este mai mare, cu atât numărul de puncte de experiență este mai mare. Mai jos puteți vedea nivelul maxim al clădirilor dar și aspectul acestora ce se schimbă de la anumite nivele. Aveți mai jos numele clădirilor și nivelul maxim al acestora.

Nume Clădire Nivel Maxim
Primărie 10
Piață 10
Locuințe 10
Bancă 10
Hotel 5
Armurier 20
Croitor 15
Magazin 15
Cioclu 1
Biserică ∞ (Infinit)
Șerif 5
Cinema 5


Info caseta.png
Informație / Sfat
Dezvoltarea clădirilor aduce anumite beneficii. Câteva dintre acestea ar fi: Banca cere mai puține taxe atunci când faci un depozit (4% taxe când atinge nivel maxim). Numărul maxim de locuitori în oraș crește la 50 (când Locuințe atinge nivel maxim).Divider.png


Alăturare oraș / Părăsire oraș

• Alăturare oraș - Pe bază de invitație


Pentru a vă alătura unui oraș aveți nevoie de o invitație. Invitațiile nu expiră niciodată. Acestea pot fi fie acceptate fie refuzate. Odată ce invitația a fost acceptată, jucătorul nu poate fi dat afară din oraș pentru următoarele 24 de ore.
• Alăturare oraș - Folosind avizierul


Odată cu versiunea de joc 2.24, puteți folosi Avizierul (se deblochează atunci când atingeți nivelul 10 al caracterului) pentru a căuta orașe dispuse să accepte jucători noi fără ca aceștia să fie invitați de Primari sau Consilieri. Avizierul se poate accesa atunci când nu aparțineți unui oraș, din Menu-ul de jos al paginii (poză mai jos).

Alaturare oras.png

Paraseste oras.png
• Părăsire oraș

Puteți părăsi orașul fie de bună voie accesând Primărie -> Locuitori și dând click pe butonul de părăsire oraș (vezi poza din stânga) fie la decizia Primarilor/Consilierilor.

Alăturare oraș / Video