De la Wiki The-West RO
(Redirecționat de la FAQ: General)
Salt la: navigare, căutare


FAQ realizat de Kushiel

Q. Cum se joacă The West?

A.The West începe cu nişte misiuni de tip tutorial, care te învaţă principiile de bază ale jocului.


Q. Ce sunt misiunile?

A. Misiunile sunt diverse sarcini primite în joc, cu scopul de a te ajuta la început.Q. Ce este experienţa?

A. Experienţa, exprimată în puncte de experienţă, reprezintă "distanţa" între niveluri, care creşte progresiv. Câştigi experienţă din joburi şi misiuni.Q. Ce sunt job-urile?

A. Job-urile sunt diversele munci pe care le depui pentru a câştiga salariu şi experienţă.


Q. Ce este harta mică?

A. Harta mică te ajută să găseşti diversele job-uri. Pentru a selecta harta mică, click pe iconiţa cu globul pământesc.Q. Ce este un oraş?

A. Un oraş este o localitate înfiinţată de un jucător. Acolo se pot construi magazine şi alte clădiri de interes. Dacă primeşti invitaţie, te poţi alătura unui oraş.Q. Nu am suficiente puncte de muncă?

A. Punctele de muncă reprezintă suma punctelor pe care le ai la cele cinci îndemânări necesare unei munci minus punctele de dificultate a job-ului respectiv. Pentru a putea îndeplini un job, această diferenţă trebuie să fie mai mare sau egală cu 1.


Q. Trebuie să completez un job, dar nu îl găsesc?

A. Unele job-uri necesită anumite îndemânări pentru a deveni vizibile pe hartă (de ex. Munca la şinele de tren necesită 5 Construcţie).Q. Ce este Inventarul?

A. Inventarul este ceea ce porţi / mânuieşti şi ceea ce se află în bagajul tău.


Q. Ce este bagajul?

A. În bagaj se regăsesc obiectele găsite în timpul îndeplinirii unui job/a unei misiuni/achiziţionate de la magazin.


Q. Cât spaţiu am în bagaj?

A. Spaţiul din bagaj este nelimitat.Q. Nu mai am Energie, cum pot să o recuperez?

A. Energia se regenerează cu 3 puncte pe oră (sau 4.5 puncte pe oră dacă ai activat un premium de "mai multă energie"). Poţi vizita un oraş (la început un oraş fantomă) pentru a dormi la hotel (contra cost) ca să îţi refaci energia.Q. Unde găsesc un oraş-fantomă?

A. Oraşele fantomă sunt reprezentate de puncte gri pe harta mică.Q. Cât costă să dormi într-un oraş fantomă?

A. Costul la începutul jocului este de 10$.Q. Cum înfiinţez un oraş?

A. Oraşe pot fi înfiinţate în locurile marcate ca atare pe hartă. Ai nevoie de 300$ şi 80 Energie pentru înfiinţarea unui oraş.


Q. Cum fac rost de un măgar?

A. Poţi cumpăra măgar dintr-un oraş înfiinţat de jucători care are construit magazinul.Q. Pot vinde / cumpăra obiecte?

A. Da, la magazinele din oraşele jucătorilor.Q. Dacă am un oraş şi cineva doarme la hotel, primesc banii pe care i-au plătit?

A. La ora actuală nu, dar s-ar putea să fie posibil la update-uri viitoare.Q. Dacă am un oraş şi cineva cumpără la magazin, primesc banii pe care i-a plătit?

A. Nu toţi, însă 5% din preţul de vânzare ajunge în seiful oraşului.Q. Dacă vând ceva la un magazin, iar apoi constat că am nevoie de acel obiect, îl pot cumpăra înapoi?

A. Nu. Obiectele vândute la magazin "dispar", nu apar în oferta de vânzare a acestora.Q. La ce foloseşte biserica / rugăciunea?

A. La această întrebare nu veţi afla un răspuns sigur, nici măcar la sistemul suport. Puteţi încerca să deduceţi în joc.Q. Am depus o muncă, dar nu am primit obiectele pe care trebuia să le găsesc. De ce?

A. Pentru diferitele obiecte diferă probabilitatea de a le găsi. Pentru cele cu probabilitate mică, s-ar putea să fie nevoie să prestezi de mai multe ori acelaşi job până le găseşti. De asemenea, aceasta este calculată pentru o jumătate de oră de muncă. Deci chiar şi pentru obiectele cu probabilitate 100% de găsire, 10 minute de muncă s-ar putea să nu fie suficiente.Q. Cum părăsesc oraşul?

A. Accesează fereastra oraşului, intră în primărie şi mergi la panoul cu locuitori. În stânga jos, ai opţiunea de părăsire a oraşului.Q. Ce este clasa de caracter?

A. Clasa de caracter este "profesia" personajului tău în joc. Când ajungi la nivelul 10, poţi alege una din cele patru clase disponibile (aventurier, duelant, muncitor, soldat). Fiecare clasă oferă anumite bonusuri în joc. Odată aleasă, clasa de caracter nu mai poate fi schimbată. "Subtipul" clasei, portretul ales şi genul (masculin/feminin) nu influenţează cu nimic aceste bonusuri.Q. Pot modifica abilităţile?

A. Da. După îndeplinirea unei misiuni la nivelul 14, punctele de îndemânare pot fi rearanjate oricând contra cost vizitând şamanul.Q: Ce este un openID?

A: Un Open ID este un singur ID pentru multe site-uri web. Astfel, nu este necesar să te înregistrezi la fiecare. Poţi afla mai multe despre openID aici: http://openid.net/.


Cladirile unui oraş:

Primărie (începe la nivelul 1): cu fiecare nivel al primăriei, dificultatea de construcţie a celorlalte clădiri scade cu 5 puncte.

Locuinţe (începe la nivelul 1): cu fiecare nivel al locuinţelor, alţi 5 jucători se pot alătura oraşului.

Bancă (începe la nivelul 1): cu fiecare nivel creşte suma care poate fi depusă la bancă, fiind protejată de furt / pierdere.

Hotel: cu fiecare nivel, creşte calitatea camerelor disponibile (implicit costul şi punctele de energie şi viaţă care se pot recupera prin somn).

Atelier de Armurier: cu fiecare nivel, armurierul oferă spre vânzare arme mai bune.

Croitor: cu fiecare nivel, croitorul oferă spre vânzare îmbrăcăminte mai bună

Magazin: cu fiecare nivel, la magazin se găsesc de cumpărat obiecte mai bune

Cioclu (maxim nivelul 1): Orice oraş are nevoie de gropar. Fără gropar în oraş, nu poţi provoca alţi jucători la duel. Ei te pot însă provoca pe tine.

Biserică (începe la nivelul 1, maxim nivelul 1): La biserică te poţi ruga. Dumnezeu te ajută pe căi misterioase. Nu are rost să întrebi care sunt avantajele rugăciunii, nu vei primi răspuns la această întrebare decât cel mult pe ghicite.


Fiecare clădire are o anumită valoare exprimată în puncte, 100 puncte/nivel. Deci o clădire level 3 are o valoare de 300 puncte.

Costă 6 puncte de energie si 60$ să construieşti 30 minute la o clădire. Banii pot fi plătiţi din averea personală sau din seiful oraşului. Cu cât îndemânarea Construcţie beneficiază de mai multe puncte, cu atât creşte procentajul din clădire ridicat într-un timp dat.