De la Wiki The-West RO
Salt la: navigare, căutare

Licitațiile sunt singura metodă prin care itemele pot fi tranzacționate cu alți jucători. Itemele pot fi postate spre vânzare la Piață, în orice oraș. O licitație se încheie atunci când durata stabilită a licitației expiră sau cineva a licitat prețul imediat de cumpărare.
Când un item este vândut, cumpărătorul trebuie să călătorească la Piața unde a fost postat itemul pentru a ridica itemul, iar vânzătorul trebuie să călătorească la aceeași Piață pentru a ridica numerarul plătit pentru item.

Vânzarea

Pentru a posta un articol pe piață, un jucător trebuie să fie situat într-un oraș cu piață. Trebuie să setați o valoare minimă, un preț de achiziție imediat sau ambele, prețul de vânzare al articolului fiind cel mai mic preț pentru care poate fi vândut. Durata licitației poate fi setată de la una până la șapte zile și puteți alege să faceți obiectul disponibil membrilor Orașului, membrilor Alianței sau oricui. Veți primi un Raport când articolul este vândut.

Licitabil.png

Notă:

  • Pentru a fi vândut pe piață, un articol trebuie să fie marcat ca „Licitabil”.

Setarea unui preț

La stabilirea prețului unui articol, trebuie să luați în considerare o serie de factori, inclusiv modul în care a fost achiziționat, cererea, prețurile de cumpărare și vânzare, utilitatea și raritatea. Dacă este un articol util de care nu mai aveți nevoie, puteți fie să încercați să-l vindeți la prețul de cumpărare plus un markup pentru a obține cât mai mulți bani și, eventual, să recuperați ceea ce ați plătit pentru el. Dacă preferați, puteți opta în schimb pentru prețul de vânzare, prețul de vânzare plus comisioane pentru a obține aceiași bani pe care i-ați vinde unui magazin, sau undeva între ele, în funcție de cât de urgent aveți nevoie de bani. Nu este neobișnuit să cumpărați Articole la mare cerere din magazinele orașului dvs. sau de la Negustor și să le vindeți cu un profit, rezonabil sau nu. În cazul articolelor rare, de ex. un urs sau un articol numit, ați putea dori să faceți o mică cercetare asupra prețului la care s-a vândut acel articol în trecut.

Prețurile minime și maxime permise depind de articol. Pentru articolele care pot fi cumpărate din magazine, minimul este prețul de vânzare al articolului, iar maximul este prețul de cumpărare al articolului în afara orașului sau de opt ori prețul de vânzare. Pentru articolele care nu pot fi cumpărate din magazine, cum ar fi produsele de la munci sau articole cu nume, minimul este prețul de cumpărare al articolului și nu există o limită superioară.

Taxa

Taxa pentru postarea unui articol se bazează pe nivelul Pieței; prețul minim stabilit de vânzător, care este oferta minimă, sau prețul de cumpărare imediată dacă nu este stabilită nicio ofertă minimă; și durata Licitației. Taxele se dublează dacă vânzătorul nu este membru al orașului în care se află Piața. Taxele sunt plătite atunci când un articol este postat și nu sunt rambursate dacă articolul nu se vinde.

Taxa este egală cu prețul minim stabilit de vânzător împărțit la (nivelul pieței înmulțit cu cinci) plus duratele licitației (trei împărțit la nivelul pieței). Taxele sunt rotunjite.

Ridicare

Pentru a vă ridica banii când un articol a fost vândut, sau articolul dumneavoastră dacă nu se vinde, trebuie să vă întoarceți la Piața unde a fost postat articolul.
Linkul „Vânzare” din orice piață listează toate licitațiile tale deschise, precum și licitațiile închise în care numerarul sau articolul încă așteaptă ridicarea.
Distanța arată timpul de călătorie până la orașul în care a fost postat fiecare articol și leagă fereastra orașului respectiv. Odată ce v-ați întors în acel oraș, puteți ridica articolul sau numerarul făcând clic pe pictograma Fetch.png din coloana din dreapta.
De asemenea, îl puteți ridica din locația dvs. actuală utilizând pepite.
Notă:

  • Nu există limită pentru cât timp puteți aștepta înainte de a vă ridica numerarul, așa că vă recomandăm să lăsați numerarul pe piață până când este necesar pentru a evita plata unei taxe de depozit pentru a pune numerarul în Bancă, mai ales dacă Piața este în orașul tău.Cumpărarea

Pentru a cumpăra un item trebuie mai întâi să îl căutați. Locația dvs. nu contează, puteți căuta iteme folosind orice Piață din oricare oraș. În mod implicit, deschiderea unei ferestre de piață vă duce la pagina Ultima strigare.

Căutarea

Pentru a căuta, pur și simplu selectați categoria din prima listă derulantă din pagina Cumpără și articolul specific din a doua. Dacă nu există licitații deschise pentru articolul pe care îl căutați, acesta nu va fi inclus în a doua listă derulantă.
Alternativ, puteți folosi funcția Căutare.

Cautare.png


În plus, puteți sorta rezultatele căutării după preț, distanță sau dată de expirare. Prețul este implicit și sortează licitațiile după cel mai mic preț pe care îl puteți licita, care este fie cu $1 mai mult decât oferta curentă, fie prețul de achiziție imediată dacă nu a fost stabilit niciun minim.

Notă:

  • Atunci când veți folosiți funcția Căutare sunt necesare diacriticele. Exemplu: o căutare după termenul "capitanului" nu vă va oferi nici un rezultat însă, dacă căutați "căpitanului" veți găsi iteme din setul Căpitanului, cât timp există licitații active cu acele iteme.

Licitația

Pentru a licita pentru un articol după ce l-ați căutat, faceți clic pe pictograma Bidnow.png din coloana din dreapta. Vi se va solicita să introduceți oferta dvs., oferta minimă posibilă fiind cea implicită.
Dacă itemul are un preț de achiziție imediat stabilit, îl puteți cumpăra imediat licitând acel preț.
De asemenea, aveți opțiunea de a alege să licitați folosind numerarul disponibil sau bani din bancă. Banii vor fi folosiți mai întâi din sursa selectată de dvs., soldul fiind extras din cealaltă.

Veți primi un raport când oferta este plasată, altul dacă sunteți depășit de un alt jucător și încă unul când câștigați o licitație. Dacă sunteți supralicitat, puteți plasa o nouă ofertă pentru articol dacă licitația este încă deschisă. Pentru a licita din nou, puteți găsi articolul specific din pagina „Oferta curentă” din orice piață.

Atenție:

  • Dacă sunteți supralicitat, oferta dvs. va fi returnată către aceeași sursă pe care ați selectat-o inițial, așa că, aveți grijă când alegeți opțiunea de numerar pentru a face oferte mari.

Ridicarea

Pentru a ridica un articol achiziționat într-o licitație, trebuie să vă deplasați la Piața unde a fost postat articolul.
Linkul „Oferta curentă” din orice piață listează toate licitațiile deschise pentru care ați licitat, precum și licitațiile închise în care articolul încă așteaptă ridicarea.
Distanța arată timpul de călătorie până la orașul în care a fost postat fiecare articol și leagă fereastra orașului respectiv. După ce ați călătorit în acel oraș, puteți ridica articolul făcând clic pe pictograma Fetch.png din coloana din dreapta.
De asemenea, îl puteți ridica din locația dvs. actuală utilizând pepite.